La Mostra de Cuina Menorquina, organitzada per Restauració Menorca, ha tancat amb gran èxit la seva setzena edició, en la qual han participat 33 restaurants repartits per tota l’illa, oferint durant més de dues setmanes menús especials que han combinat tradició, producte local i creativitat.
José Bosch, president de Restauració Menorca, ha valorat molt positivament els resultats d’aquesta edició i ha afirmat que „aquesta edició ha deixat clar que el públic cerca, més que mai, una cuina autèntica i vinculada al territori. Els restauradors han percebut clarament aquesta demanda i l’han sabuda atendre amb molta solvència“. També ha remarcat que „la Mostra ha permès arribar a nous clients que, probablement, no haurien visitat aquests establiments fora del marc de l’esdeveniment. Aquesta incorporació de públic és una de les fites més rellevants d’enguany“.
Les enquestes recollides entre els establiments participants reflecteixen un alt grau de satisfacció, i la majoria han confirmat la seva voluntat de tornar a sumar-se a edicions futures .
Pel que fa al balanç general, Bosch ha valorat la cita com „una edició molt positiva: els participants estan satisfets, l’afluència ha estat molt notable i el grau de satisfacció és alt. A més, l’interès generat fora de Menorca confirma que la Mostra continua creixent en projecció„.
Des de l’organització també s’ha volgut destacar la tasca dels patrocinadors i col·laboradors que han fet possible aquesta edició: „sense el seu suport, seria impossible dur a terme una cita que ja s’ha consolidat com un referent dins el calendari gastronòmic de les Illes Balears“.
Patrocinadors i col·laboradors
La Mostra de Cuina Menorquina, organitzada per Restauració Menorca i AgenciaCom, compta amb el patrocini principal de San Miguel, i la Fundació Foment de Turisme de Menorca, Destilerías Xoriguer, Trasmed, La Menorquina i Formatge Maó-Menorca com a patrocinadors.
A més, també té la col·laboració de Visita Menorca, Hotel Alfons, Amagatay Menorca, Ajuntament de Ciutadella, Ajuntament de Maó, Sa Cooperativa del camp de Menorca, Agroxerxa, Fira Arrels, Made in Menorca, European Region of Gastronomy – Menorca Awarded 2022, Ashome, Associació de Periodistes i Escriptors Gastronòmics de les Illes Balears, Fra Roger, Ascaib, Elitechip, Cómete Menorca, Foodies on Menorca, Menorca Es Diari, Menorca al Dia, Cadena SER Radio Menorca i Taste Mallorca.