L’esdeveniment gastronòmic més important del panorama balear, TaPalma Mallorca 2025, s’ha presentat aquest matí a l’Ajuntament de Palma. La cita reunirà els millors cuiners de l’illa. Se celebrarà el concurs de tapes el 3 de novembre al Palau de Congressos de Palma, mentre que la ruta es durà a terme del 5 al 9 de novembre per diferents zones de la ciutat.
L’esdeveniment, organitzat per AgenciaCom i Restauració Mallorca Caeb, i patrocinat per l’Ajuntament de Palma, Palma Activa, el Consell de Mallorca i Trasmed, té com a objectiu dinamitzar la ciutat durant uns dies gràcies al sector de la restauració i posicionar Mallorca, i molt especialment la seva capital, com a punt neuràlgic de la gastronomia espanyola.
La XX edició de TaPalma promet superar totes les expectatives i té com a objectiu unir esforços entre la gastronomia, el petit comerç i el sector hoteler per donar més projecció a TaPalma i potenciar l’impacte de l’esdeveniment en l’economia local.
Com a part de la commemoració del 20è aniversari de TaPalma, el dijous 16 d’octubre tindrà lloc una gran festa a l’Escola d’Hoteleria de les Illes Balears (EHIB). L’acte reunirà vuit cuiners vinculats històricament a TaPalma, que elaboraran tapes especials per celebrar aquestes dues dècades d’història gastronòmica, i a més, es presentarà el llibre que s’ha duit a terme per conmemorar aquesta efemèride. Una trobada única en la que també es retrà homenatge a persones o entitats que han convertit TaPalma en un referent del sector.
La presentació va tenir lloc dia 10 d’octubre, amb la participació, entre d’altres, de Jaime Martínez, batle de Palma; de Guadalupe Ferrer, regidora de Comerç, Restauració i Autònoms de l’Ajuntament de Palma; d’Antoni Martorell, director general d’AgenciaCom; Tomeu Mas, gerent de Restauració Mallorca Caeb; Igor Rodríguez, president del jurat i xef del restaurant El Bandarra.
El director general d’AgenciaCom i organitzador de TaPalma Mallorca-2025, Antoni Martorell, ha assegurat que „se compleixen 20 anys de TaPalma i un dels somnis que teníem com a empresa organitzadora era que TaPalma fos el que és avui. I s’ha fet realitat entre d’altres gràcies al suport institucional que tenim avui, i això és molt important atès que tenir el suport de les institucions com l’Ajuntament de Palma o el Consell de Mallorca és tenir la complicitat amb la ciutadania, i això durant aquest 20 anys no sempre ha estat així. I també per suposat el suport de les empreses privades, fan que sigui un projecte coral i un esdeveniment amb un gran potencial“.
El batle de Palma, Jaime Martínez Llabrés, ha destacat que „aquest acte reflecteix el compromís de la ciutat amb iniciatives tan importants com TaPalma, i que, a més, està consolidada en el temps. TaPalma és un esdeveniment molt esperat per els ciutadans de Palma i també de fora, i és una cita imprescindible en el calendari gastronòmic i cultural de la nostra ciutat. TaPalma no és només un Concurs, si no que és una gran mostra per la ciutat i destinada també a reivindicar el producte local. És un gran element dinamitzador gràcies a la implicació pública i privada, i als restaurants que hi participen“.
A més a més, el gerent de Restauració Mallorca CAEB, Tomeu Mas, ha assenyalat que „complir 20 anys parla molt bé de com han anat les coses, i això implica una evolució en positiu i que s’ha convertit en un referent de la gastronomia. Esperem que TaPalma segueixi així de bé i per 20 anys més“.
Enguany, com a novetat, i gràcies a l’acord de patrocini amb Eroski, el concurs tendrà un accèssit especial a la millor tapa elaborada amb producte local. Amb aquesta distinció, TaPalma reforça el seu compromís amb la promoció del producte de proximitat i el suport al sector agroalimentari de les Illes Balears.



