El xató, una recepta tradicional

2 mins de lectura

El xató és un dels plats tradicionals catalans més populars. Se sol consumir a l'hivern, concretament en l'època de Carnestoltes i Quaresma,

Rúcula calent

1 min. de lectura

Sobre una llesca de pa integral, posar una mica de formatge Emmental, tomàquet a llesques fines i fulles de rúcula. Cobrir amb

Horiatiki

1 min. de lectura

Tallar un cogombre, mig pebrot verd (o vermell) i una ceba mitjana a talls fins. Afegir un tomàquet gros tallat en trossos

Amanida de fessols

1 min. de lectura

Barrejar 200 g de fessols cuits amb un tomàquet gran, un pebrot verd mitjà i una ceba tendra mitjana tallats ben petits,

Milfulls de seitó

1 min. de lectura

Sobre una llesca de mig centímetre de tomàquet, posar unes fulles crues d'espinacs i, a sobre, un seitó en vinagre. Repetir un

Amanida de patata

1 min. de lectura

Barrejar 1 patata gran cuita amb un tomàquet gran, un pebrot verd mitjà i una ceba mitjana tallats ben petits i una

Empedrat

1 min. de lectura

Barrejar 200 g de fessols cuits amb un tomàquet gran, un pebrot verd mitjà i una ceba tendra mitjana tallats ben petits

Tabouli amb contastos

1 min. de lectura

Coure mig got de bourghul com indica l'envàs. Un cop el bourghul estigui cuit, afegir un tomàquet mitjà, una ceba mitjana, mig

Amanida de blat

1 min. de lectura

Tallar un tomàquet gran i una ceba mitjana a daus petits. Afegir el blat bullit (el doble que de verdura), una culleradeta

Amanida d’escarola i pollastre

1 min. de lectura

Barrejar escarola amb pollastre cuit tallat. Amanir amb una vinagreta feta amb tres cullerades d'oli, una de vinagre, una culleradeta de melmelada

Caprese amb prosciutto

1 min. de lectura

Tallar els tomàquets en rodanxes grosses i posar sal i pebre negre. A sobre, afegir un tall de mozzarella, pernil tallat petit

Taboulé

1 min. de lectura

Tallar en troços petits el tomàquet (pelat i sense llavors), el cogombre (pelat i sense llavors), la ceba i el pebrot verd.

Amanida coleslaw

2 mins de lectura

Comencem picant els ous durs, programant 2 segons, velocitat 4. Ho reservem en un bol.