Ingredients:
Per a 4 persones
- 1/2 quilo de cuixa de xot (pesada sense os)
- 2 litres de brou de carn (es pot fer amb els ossos de la cuixa)
- 1 ceba mitjana
- 2 alls
- 2 tomàtigues de ramellet
- 1 brot de farigola
- 1 brot de moraduix
- Un pessic de canyella mòlta
- 4 claus d’espècia mòlts
- oli d’oliva
- Sal
- Pebre bo
- 200 g de fideus
- 1 pebre coent (o mig, segons el gust de cadascú)
Preparació:
Eliminau el greix de la carn i tallau-la a trossos petits.
Posau una greixonera un poc fonda al foc amb 4 cullerades d’oli d’oliva i en ser calent tirau-hi les tallades de carn i els dos alls, un poc esclafats i amb la pell. Salpebrau-la i sofregiu-la fins que es dauri. Mentrestant, pelau la ceba i picau-la ben fina. Ratllau les tomàtigues.
Posau el brou al foc.
Quan la carn ja tengui color, incorporau-hi la ceba i abaixau el foc al mínim. Feis coure el conjunt remenant de tant en tant. Quan la ceba sigui transparent, afegiu-hi la tomàtiga i apujau al foc. Feis-ho coure fins que la tomàtiga tengui un aspecte brillant. Abocau-hi ara el brou bullent. Incorporau-hi la farigola, el clau, el moraduix, la canyella i el pebre coent fet a trossos i feis bullir el conjunt al mínim fins que la carn sigui ben tendra (aproximadament 1 hora). Comprovau el punt de sal i rectificau si cal.
Abocau els fideus dins el brou bullent i coeu-los el temps que indiqui el paquet. Un cop cuits, apagau el foc i deixau reposar la greixonera 5 minuts abans de servir-los.