Restaurant Bona Taula

Aquest és un dels restaurants on millor es menja de la zona de Santanyí, a Mallorca, gràcies a una carta completa i variada en què hi destaquen els plats de cuina mallorquina a més de la carn torrada, tallada i seleccionada per la propietat de l’establiment.

El restaurant Bona Taula es troba a Calonge. Té una terrassa agradable, amb un punt màgic, i està decorada de forma natural, amb llimoneres, plantes i una parra gegant que recorre el corral. Hi passareu gust de menjar des d’un entrecot o una mitjana fins a uns calamars farcits, el frit, les croquetes de verdura o elpastís de formatge, tot ben casolà.

Història del restaurant Bona Taula

Els inicis d’aquest restaurant de Calonge es remunten a la família Vallbona, que l’any 1968 va obrir el Colmado Vallbona. A poc a poc es va convertir en un punt de trobada perquè hi havia telèfon i també hi venien carn, llet i altres queviures que repartien a les cases de residents i estrangers que vivien a Cala d’Or. La botiga va tancar l’any 1980. Ara bé, l’any 1987 Tomeu Vallbona, que havia estat carnisser de la tenda, va coincidir amb Stuard Magee i varen decidir obrir plegats un restaurant. Magee havia arribat de Filadèlfia a Mallorca l’any 1970 i anys després va regentar, fins l’any 1985, el restaurant Sa Tanca de Cala d’Or.

El nom del restaurant Bona Taula va ser idea de mossèn Baltasar, capellà de Calonge. A tots dos els va agradar la proposta i han regentat el restaurant tres dècades, fins que Stuard Magee es va retirar l’any 2018. En el seu lloc hi ha entrat en Toni, una persona feinera i responsable que treballa colze a colze amb Tomeu Vallbona. Tots dos continuen recopilant fotos dels centenars d’amics i clients que visiten any rere any aquest restaurant que és molt més que una fonda per menjar.

Visualitza el mapa complet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

 

Latest from Restaurants