Restaurant Es Garbell

El restaurant Es Garbell és un espai on hi trobareu plats casolans, fets amb amor, temps i dedicació. Es troba a sa Caleta, al municipi de Ciutadella. És un exemple de la cuina menorquina, senzilla, de temporada i de proximitat.

El propietari és Jaume Pons, que amb la seva esposa Fany  i els seus dos fills Toni Fany, gestionen una fonda per passar-hi gust de menjar.

Hi trobareu plats com la llengua amb tàperes (de vedella i tallada molt finament), calamars amb un arrebossat que semblen un bunyolcroquetes casolanes (com ara les de bullit), arrossos secs i arròs brut, entre altres propostes de temporada, com el calamar farcit de moniato.  A l’època de les faves tendres i la xulla, les faves ofegades són una de les receptes de temporada que fan les delícies dels comensals. De postres, hi ha tortada d’ametla, pastís de formatge i altres dolços casolans.

Horari
De Pasqua a setembre, tenen obert de dimarts vespre a diumenge migdia. Després, només tenen obert els caps de setmana a migdia. El mes de febrer tenen tancat per vacances.

Una mica d’història
El restaurant Es Garbell va obrir les portes el mes de juliol de 2017 i des de llavors no ha fet més que sumar parroquians fidels i satisfets. Abans d’inaugurar-lo, Jaume Pons era empresari del sector sabater. Feia sabates bones, de vestir, de taló, un negoci familiar dels seus avantpassats que iniciaren a 1868. Quan veié que aquest model de negoci es feia costa amunt per la competència desmesurada de sabates que arriben d’arreu del món a costs més barats, que han provocat la desgeocalització d’empreses locals i la pèrdua de llocs de treball, va decidir tancar la fàbrica de sabates i aixecar la barrera d’un restaurant.

La passió de Jaume Pons per la restauració prové perquè de jove va regentar uns mesos el Bar Ca n’Àngel de Palma i perquè feia de cuiner a ca seva els dies de festa.

Leave a Reply

Your email address will not be published.