Disset i La Ser han elaborat aquesta obra que recorre els millors establiments que serveixen aquest plat
Un dels plats més típics de Mallorca, el variat ja té un llibre dedicat íntegrament a aquesta peculiar barreja d’elaboracions culinàries. Es tracta d’una obra de 100 pàgines a color que han editat conjuntament Disset Edicions i l’emissora La Ser.
L’obra recorre els temples culinaris on es poden degustar els millors variats de Mallorca a través de 18 cuiners de prestigi i 20 bars o restaurants que ofereixen una visió tradicional o d’avanguarda d’aquest tresor gastronòmic.
La presentació del llibre, que té un preu de 15 euros, es farà el divendres 21 de desembre, a les 11 hores, a l’Hotel Melià Palma Bay, i comptarà amb la participació del batle de Palma, Antoni Noguera i amb la degustació dels variats elaborats per Can Prim (Santa Eugènia) i Casa Miss (sa Pobla). També hi haurà un col·loqui que comptarà amb la participació de Pep Noguera, Pau Navarro (xef de Clandestí Taller Gastronòmic), Koldo Royo (xef i president d’ASCAIB), Cristina Ortega (fotògrafa gastronòmica i autora de les fotos del llibre) i Aina Solano (periodista gastronòmica i redactora del llibre).
Els restaurants que hi apareixen són:
- Cafè Aràbic ( Llucmajor)
- Bar Bosch (Palma)
- Ca Na Martina (Mercat Pere Garau)
- Ca’n Beia (Santa Maria)
- Can Frau (Mercat Santa Catalina)
- Can Melis (Inca)
- Can Menescal (Llubí)
- Can Prim (Santa Eugènia)
- Casa Miss (sa Pobla)
- Cas Cotxer (sa Pobla)
- Bar Cifre (Pollença)
- Clandestí Taller Gastronòmic (Palma)
- Es Pont (Sóller)
- Es Rebost (Palma)
- Bodega La Rambla (Palma)
- Bar Mavi (Palma)
- Bar Micar (Palma)
- Bar Mingo (Manacor)
- Sa Plaça (Sineu)
- S’Estanc Vell (Vilafranca)
A més a més, hi ha la participació dels cuiners i forners següents:
- Tomeu Arbona
- Javier Bermudo
- Miquel Calent
- Bernabé Caravotta
- Marga Coll
- José Cortés
- Miquel Gelabert
- Andreu Genestra
- Tomeu Lassio
- Pau Navarro i Ariadna Salvador
- Catalina Pieras
- Toni Pinya
- Igor Rodríguez
- Koldo Royo
- María Salinas
- Maria Solivellas
- Santi Taura
- Tomeu Torrens