/

Vinyes Mortitx protagonitza el programa de ràdio El Món del Vi

Les Vinyes Mortitx han estat el centre de debat del programa radiofònic El Món del Vi, un espai temàtic de Ràdio Pollença que, avui dia, és un dels referents de l'enologia a Mallorca

Des de l’any 2002, i en motiu de la verema, es fa un programa especial a les vinyes del celler

Les Vinyes Mortitx han estat el centre de debat del programa radiofònic El Món del Vi, un espai temàtic de Ràdio Pollença que, avui dia, és un dels referents de l’enologia a Mallorca. Antoni Campomar, director i presentador del programa, recorda que l’espai va néixer l’any 2006 i que des del 2012 (i anualment) realitza un especial al celler de Mortitx. Les vinyes, que es troben dins el municipi d’Escorca, varen néixer l’any 2002 després que una sèrie d’amics i coneguts de Pollença decidissin posar en marxa aquest celler, ubicat en un dels indrets més bells de Mallorca.

Durant el programa es varen tastar diferents vins com el Mortitx (blanc, rosat i negre), L’U (blanc i negre), L’Ergull (blanc), entre altres. De fet, el celler també destaca per produir un dels pocs vins dolços que es fan a l’illa, el Vi de Gel; a més del Monjoia, un vi especial d’un any i mig en bota, que destaca pel gust que hi aporta el terroir de la vinya, on hi predomina una pedra volcànica molt antiga, la Buntsanstein.

El programa, que es pot escoltar en diferit a través del blog El Món del Vi, va comptar amb la participació de Pere Nadal, president de Vinyes Mortitx; Joan Amengual, sommelier de l’hotel restaurant Son Brull; Biel Ferragut, gerent de Vinyes Mortitx; Antoni Solivellas, batle d’Escorca; Llorenç Coll, enòleg de Vinyes Mortitx; Miquel Àngel March, batle de Pollença i de Guillermo Soler, periodista gastronòmic i entès en enologia.

Antoni Campomar va recordar que té oients no sols a Mallorca, sinó també als Estats Units, Uruguai, Nova Zelanda i, fins i tot, al Japó, d’on ha rebut missatges sobre les seves intervencions i propostes radiofòniques.

Verema 2018 de Vinyes Mortitx

D’altra banda, la cita va servir per conèixer de primera mà com seran els vins del 2018. Llorenç Coll comentà que actualment s’està veremant el vi negre i que aquest serà un any difícil perquè les pluges que hi ha hagut durant els mesos d’agost i de setembre han deixat molta d’aigua, devers 300 litres per metre quadrat, que juntament amb l’humitat i el poc sol ha fet que hi hagi un descens de la producció  d’entre el 20 i el 50%. «Hem de seleccionar molt més el raïm -apuntà Coll- però farem feina com sempre per elaborar uns vins de primera».

L’acte s’acompanyà d’un dinar de burballes de muntanya (amb picornells, ous, colflori i costella de porc) elaborat exclusivament per a l’ocasió per Miquel Esquinas.

Deja una respuesta

Your email address will not be published.

 

Latest from Actualitat