Quan la llum de l’estiu s’apaga i Palma retorna a la intimitat, l’hotel de cinc estrelles Gran Luxe Can Bordoy Grand House & Garden, es transforma en un refugi de calma i sofisticació. En aquest ambient suspès entre el temps i la bellesa, el restaurant Botànic acollirà una cita singular: un sopar a quatre mans en què la cuina vegetal d’Andreu Benítez dialogarà amb el mestratge a la caça del xef suec Jonas Petersson, en una oda a la tardor ia la tradició.
El 10 de novembre, tots dos cuiners es trobaran per celebrar la Nit de Sant Martí, una de les festivitats més arrelades del sud de Suècia. La llegenda explica que Sant Martí va intentar amagar-se en una granja per evitar ser nomenat bisbe, però els nyequejos de les oques el van delatar. Des de llavors, a moltes de les llars del sud de Suècia, es rosteix aquesta au en el seu honor, un acte en el qual es dona la benvinguda a l’hivern entre aromes de forn, vi i celebració.
Gust de tardor, entre el bosc i el jardí
El menú, dissenyat en exclusiva per a aquesta ocasió, barreja el caràcter nòrdic amb la frescor mediterrània. Una crema de bolets picornells amb botifarra cruixent i pa vidre d’herbes dona pas a la pitrera d’oca rostida i el confit d’ànec amb foie gras, acompanyat de cols de Brussel·les rostides, col llombarda i patates cruixents, i culmina amb un delicat crumble de poma amb salsa.
L’experiència, que començarà a les 19.00 hores amb una copa de xampany, s’ofereix només durant aquest vespre, a un preu de 120 euros per persona (begudes no incloses), amb reserva anticipada i places limitades a través d’info@canbordoy.com .
Una tradició nòrdica reinterpretada al cor de Palma :
Amb una comunitat sueca que s’acosta als 8.500 residents a les Illes Balears i Pitiüses, Mallorca manté un vincle estret amb Escandinàvia. Molts, com el propi propietari de Can Bordoy Grand House & Garden, Mikael Hall, han trobat a l’illa un lloc d’inspiració, i hi han importat tradicions que, com el sopar de Sant Martí, formen part de la identitat cultural del sud de Suècia.
Aquest esdeveniment no sols ret homenatge a aquesta herència, sinó que també expressa la voluntat de l’hotel d’oferir al públic local experiències gastronòmiques internacionals d’alt nivell durant la tardor i l’hivern, que posicionin Can Bordoy Grand House & Garden com a punt de trobada per als mallorquins que cerquen gaudir de propostes al nivell de les grans capitals europees, fins i tot fora de temporada.
Dues visions, una mateixa passió
Jonas Petersson (esquerra) , xef suec amb una dilatada trajectòria a Estocolm, Nova York i Londres, representa l’essència del nord: foc, fum i respecte per la natura. Després del seu pas per cuines de prestigi i com a fundador de l’aclamat Sa Fumata a Palma, Petersson s’ha consolidat com a referent en carns de caça i cuina nòrdica contemporània.
Andrés Benítez (dreta) , ànima del restaurant Botànic, és un dels grans ambaixadors del moviment Plant Forward a Espanya. La seva cuina vegetal, lluminosa i elegant, transforma el que és verd en art, en un discurs que combina tècnica, emoció i consciència. El seu pas per restaurants amb estrella Michelin com Nerua, Sergi Arola Gastro i Bou ha modelat una visió creativa que avui situa Botànic entre els espais gastronòmics més inspiradors de la Mediterrània.
El proper 10 de novembre, davall els llums daurats de Can Bordoy Grand House & Garden, els dos cuiners uniran els seus universos en un únic vespre. Entre l’aroma a oca rostit i la frescor de les herbes, entre el fum nòrdic i la llum vegetal de Palma, se celebrarà més que un sopar: serà una trobada entre cultures, estacions i maneres d’entendre el plaer.

 



 
 
 
 
 
