Leider ist der Eintrag nur auf Katalanisch und Amerikanisches Englisch verfügbar. Der Inhalt wird in der Standard-Sprache dieser Website angezeigt. Sie können einen Link anklicken, um zu einer anderen verfügbaren Sprache zu wechseln.

La calamarata és una pasta amb forma de anells de calamars amb una salsa de calamars. La idea és que a un primer cop d’ull no es distingeixi la pasta del calamar. He fet servir la Calamarata de Garofalo.

Ingredients
Per a 6 persones

– 15 calamars mitjans (de 12 cm més o menys perquè l’anell tingui la mateixa mida de la pasta)
– 600 g de tomàquets pelats i a trossos o 2 llaunes de tomàquet sencer
– 7 cullerades d’oli
– 500 g de pasta
– Bitxo
– All
– Julivert
– Mig tassó de vi blanc

Preparació
En una paella ampla sofregiu l’all i el bitxo amb l’oli. Afegiu-hi els calamars. Perquè l’efecte pasta-calamar sigui perfecte, jo no vaig fer servir els tentacles dels calamars (els vaig congelar per una futura salsa de peix), només el cos tallat en anells de 3 cm.

Coeu els calamars uns minuts i quan l’aigua s’hagi evaporat quasi del tot afegiu-hi el vi i deixeu que evapori. Quan s’hagi evaporat el vi, afegiu-hi els tomàquets i deixeu coure per 30 minuts com a mínim. Tasteu i ajusteu de sal.

Coeu la pasta en abundant aigua salada, escorreu-la quan estigui al dente i aboqueu-la a la paella on heu cuit els calamars. Remeneu, emplateu i acabeu el plat amb una mica de julivert picat.