Bananas Son Bauló

El restaurant Bananas de Son Bauló és un dels establiments amb història de la zona de Can Picafort. Dinar o sopar amb els peus dins l’arena amb la mar ben al davant és un dels atractius d’aquesta guingueta, on hi destaca el bon servei al client i la qualitat dels plats, elaborats pel cuiner Pere Barceló.

Els arrossos secs són l’especialitat, però també hi destaquen altres propostes com ara les crestes japoneses (giozes) de cap-roig, les croquetes de botifarró, els musclos de roca amb salsa de tomàtiga de ramellet, l’escabetx d’aranya, els tacos de lluç marinat amb ceba envinagrada i maionesa de pebres fermentats, entre d’altres. També usen el popular xarop d’en Gori, una mescla feta segons la recepta de la cançó del grup Ossifar, amb palo, cassalla i herbes amb la qual maceren alguns peixos, com ara la mussola.

De postres, hi trobareu gelat de llorer, cardenal del Forn de Baix (Lloseta), brownie de garrova, a més d’altres propostes dolces.

Cada vespre hi sol haver concert de música en viu, excepte el dilluns que és el dia de descans del personal.

Un establiment amb història

D’ençà el 1985 la família Castelló regenta el Bananas, un nom que prové del bar que Toni Castelló va obrir el 1978 a Can Picafort, una època en què es publicitava Mallorca a base de noms tropicals. El 2015, el seu fill, Xisco, va entrar a fer feina al negoci i el 2021 ha iniciat una trajectòria nova, amb Daniel Goçalves com a responsable de sala, i amb Armand González, a la gestió de reserves. Aquest equip de professionals aposta per diferenciar-se de la competència amb arrossos originals, croquetes bones i diferents de la resta, sempre amb la qualitat per bandera. Per això compren el peix al Mercat d’Inca, usen Arròs Grif de sa Pobla, ofereixen kombutxa feta a Llubí, aposten pel vi de Mallorca i els embotits de Cas Sereno (Inca), com també pels musclos de Menorca.

Xisco Castelló també explica que han incorporat plats curiosos i amb història, com la rajada amb saïm vermell, tàperes i llimona servida amb una crumble de sobrassada, que està inspirat en el receptari de Son Moragues (Valldemossa), que pertany a la família de la seva esposa i que són els hereus de l’Arxiduc Lluís Salvador.

Visualitza el mapa complet

Schreibe einen Kommentar

Your email address will not be published.

 

Latest from Restaurants