Ara que som a l’estiu, és habitual viatjar i, també, desplaçar-se sovint. Alguns triaran destinacions properes i d’altres partiran a un altre estat. En les destinacions properes, com ara anar a la mar, és habitual és agafar menjar preparat en una carmanyola per fer una o dues mossegades durant el viatge o estalviar un dinar en un bar o restaurant.
Especialment en aquesta época, és important conservar bé el menjar. La millor solució en aquests casos és tenir una gelera elèctrica en el cotxe, que es connecten a l’encenedor, o agafar una nevera plena de gel, ja que ens aguantarà el menjar dues o tres hores en perfecte estat.
No obstant això, el problema es planteja quan no disposam de cap sistema de refrigeració. Per a saber què hem de fer en aquests casos, us comentam alguns consells per allargar el bon estat dels nostres aliments durant el més gran temps possible:
- Evitau transportar congelats, com també embotits que estiguin envasats. Si no és possible, agafau-los curats i d’una sola peça, com és el cas del fuet, el xoriço o el llom. El pernil salat i la cecina, malgrat comprar-los envasats, són els que millor es conserven fora de la nevera.
- Una bona opció també, tant per menjar directament com per a emplenar un entrepà és utilitzar les conserves enllaunades, com les sardinetes, la tonyina o el verat. Tant les llaunes com els envasos de vidre, aguanten pràcticament qualsevol mena de temperatura.
- Quant a les begudes, les millors són l’aigua i els sucs envasats. Els refrescos no s’espatllen, però tampoc no convé beure’n si no són ben freds.
- Els lactis, com tambe menjar fet amb maionesa o ous, és millor evitar-los si les temperatures són molt càlides, encara que sí que podrien consumir-se en altres èpoques de l’any.
- El menjar preparat que vagi en recipients hermètics es conservarà millor si va embolicat en paper de diari o paper d’alumini.
- Un altre truc molt utilitzat i que podem fer, és posar paper de cel·lulosa a la fiambrera on poseu el menjar perquè aquest absorbeixi tota la humitat.
- Quant a les fruites i verdures, és convenient no guardar-les banyades, ja que l’aigua i la calor pot podrir-les més ràpidament.
Imatge: Getty Images