/

Ahlam Bahri i Joan Crespí guanyen el concurs de les Cooperatives Agroalimentàries

Hi han participat vuit alumnes de l'Escola d'Hoteleria de les Illes Balears que, segons el jurat, han demostrat un alt nivell

Cooperatives Agroalimentàries Illes Balears ha organitzat el primer concurs dels millors plats elaborats amb productes d’entitats sòcies de Mallorca que s’ha celebrat a l’Escola de Hotelería Illes Balears (EHIB) el 29 de novembre.

Vuit estudiants cuiners de l’EHIB han elaborat plats amb xot cooperatiu i amb ametlla cooperativa, amb el suport del Departament de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local del Consell de Mallorca

Ahlam Bahri (1996, Marroc), alumna d’Alta Cuina en la EHIB, ha captivat al jurat amb el seu plat de me amb cuscús. Per part seva, Joan Crespí (2004, Algaida), estudiant de 2n de l’especialitat de Cuina i Restauració, s’ha proclamat vencedor amb les postres crec-crec d’ametlla.

Bahri ha explicat que ha triat aquest plat perquè és molt típic del Marroc, on se sol cuinar cada divendres. “És un plat molt dolç fet amb costelles del xot”. S’acompanya amb cuscús tradicional elaborat en la cuscusera marroquina i s’acompanya amb ceba caramel·litzada, prunes confitades i carabassa. També té ametlles fregides i un puré de patates.

Crespí ha explicat que el seu plat té aquest nom “pel renou que fa en boca”. Està elaborat amb pasta de fulls farcida de menjar blanc i mousse de xocolata blanac amb licor de d’ametles. Tot això acompanyat de florentina d’ametlla cruixent.

Aquesta primera edició del concurs de productes cooperatius ha estat tot un èxit. El jurat ha estat format pel cuiner Claudio LemosTomeu Arbona, forner i cuiner especialitzat en arqueologia gastronòmica; Marcos Ribas, membre del Consell Rector de Cooperatives Agroalimentàries de les Illes Balears; Tomeu Amengual, representant de Cajamar; Maria Tugores, directora de l’Escola d’Hoteleria de les Illes Balears (EHIB); i Xisco Jordà, professor de la EHIB.

Claudio Lemos explica que “no ha estat fàcil triar guanyadors perquè tots els concursants han demostrat uns plats d’alt nivell. També ha comentat que el jurat no sols puntuava els plats, sinó que valorava emocions. A més, gràcies a aquest concurs es potencia l’ús de producte local cooperatiu”.

Els guanyadors han rebut una gran ovació dels seus companys i del públic. Rebran el premi que consistirà en una cistella de producte local de les cooperatives de Mallorca valorada en 100 euros durant un acte que se celebrarà el proper 13 de desembre. A més, els guanyadors prepararan els seus plats a manera de showcooking per a les cooperatives.

Cooperatives Agroalimentàries de les Illes Balears està formada per 37 entitats sòcies, que juntes sumen més 6.000 socis agricultors i ramaders.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

 

Latest from Actualitat