Leider ist der Eintrag nur auf Katalanisch und Amerikanisches Englisch verfügbar. Der Inhalt wird in der Standard-Sprache dieser Website angezeigt. Sie können einen Link anklicken, um zu einer anderen verfügbaren Sprache zu wechseln.

Ingredients
Del crumble:

  • 50 g de mantega freda de gelera (i un poc més per untar el motlle)
  • 70 g de farina
  • 50 g d’ametlles crues triturades
  • 50 g de sucre

Del farciment:

  • 400 g de maduixes ben madures
  • 20 g de mantega
  • 35 g de sucre
  • 1 raig de kirsch (opcional)
  • 7 g de farina de blat de moro

Elaboració
Primer de tot heu de preparar el farciment: netejau les maduixes i deixau-les degotar dins un colador. Eliminau-ne els capolls i feis-ne trossos regulars. Posau dins una pella els 20 g de mantega. En estar fosa, abocau-hi les maduixes i en haver-se escalfat, el sucre. Feis coure el conjunt durant cinc minuts a poc foc. Afegiu-hi el raig de kirsch. Deixau que s’evapori el licor i apagau el foc. Incorporau-hi ara la cullerada de farina de blat de moro a través d’un colador fi i remenau perquè es distribueixi uniformement.

Untau un motlle (o motllets individuals) de ceràmica o de pyrex amb un poc de mantega. Abocau-hi les maduixes.

Enceneu el forn a 180º.

Preparau ara el crumble : trossejau la mantega i posau-la dins un bol. Afegiu-hi la resta d’ingredients i treballau la pasta amb els dits. Us quedarà una pasta que fa miques i no lliga, amb consistència com d’arena banyada. Ha de ser així perquè surti cruixent. No intenteu lligar-la. Distribuïu aquestes miques de pasta damunt les maduixes, de manera que us quedi una capa més o menys uniforme.

En ser calent el forn, enfornau el motlle i coeu el crumble fins que vegeu que fa una crosta daurada i cruixent.