Sorry, this entry is only available in Catalan. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Del 21 al 23 de maig, Menorca acull la primera edició de la Ruta Tapes per Menorca, una iniciativa que pretén donar a conèixer cuina que s’elabora a l’illa a través de petites mossegades.

Paral·lelament, s’ha celebrat el concurs en el qual The Tapas Gastrobar n’ha sortit triat com a doble guanyador com a millor tapa i com a millor tapa temàtica, Sinergia i La Teula de Quely, respectivament. Com a subcampió de la millor tapa ha estat el restaurant Asador Molí des Comte que ha presentat la tapa Ceviche de corvina.

Durant aquest cap de setmana els restaurants participants oferiran al públic diferents tapes i barquetes, a tres euros la unitat. Es tracta d’un esdeveniment gastronòmic de la més selecta cuina en miniatura, que té com a objectiu, impulsar el sector de la restauració, que s’ha vist tan afectat per la pandèmia de la covid-19, i fomentar la gastronomia menorquina en uns moments tan difícils com els que es viuen ara mateix.

L’activitat, que té el patrocini de Baleària, és un alicient més per visitar l’illa de Menorca i conèixer la seva gastronomia, cada vegada més ben valorada pels experts.

Els restaurants participants i les tapes que ofereixen són els següents:

 

ARENA BEACH CLUB
Via de circumval·lació, parcel·la 5 – Cala en Bosch – 07769

  • Biquini menorquí: Biquini de gambes, peix i calamar amb formatge maonès sobre una base de pa pagès amb mantega de gambes i punts de maonesa.
  • Quely Cheescake: Pastís convencional de formatge amb base de galeta Quely
THE TAPAS GASTROBAR
Plaça de la Constitució, 8 – es Mercadal – 07740

  • Sinergia: Pa bao de tinta de calamar, galta de porc, rovell d’ou curat en sal marina i gingebre amb punta de clara fregida.
  • La teula de Quely: Galeta Quely amb advocat, salmó marinat en Xoriguer, llima, ceba vermella, pebre de shichuán, melmelada de tomàtic, fructosa, brots de ruca i esferes de wasabi.
ASADOR MOLÍ DES COMTE
Avinguda de la Constitució, 22 – Ciutadella – 07760

  • Base d’ibèric i foie amb carxofa confitada: Base d’ibèric i foie amb carxofa confitada, chutney de poma i ou Quely a baixa temperatura.
  • ‘Ceviche’ de corvina: Ceviche de corvina amb llet de coco, aire de coriandre i caviar de mango.
RESTAURANTE AQUARIUM PORT
Marina, 90 – Ciutadella – 07760

  • Magazine Moga: Canutet de pasta brick embolicat en paper d’arròs amb farciment de sobrassada de tonyina i un petit cilindre de guacamole.
  • Ou Dór Quely: Pa farcit de gambes saltejades amb el guisat del conill i molles de sobrassada de Quely empolvorades amb or.
CAFETERÍA BANANAS
Pere Cortés, 45 – Ciutadella – 07760

  • Bacallà amb pebres
  • Ronyons en salsa amb cruixent de galeta Quely
CAFÉ BISTRO SOL
Pla de ses Eres, 32 – es Mercadal – 07740

  • Galetes de sarraí farcides de galta ibèrica amb gelatina de Ribera del Duero
  • Pintxo de rap amb herba llimonenca arrebossat amb Quely i oliva amb salsa de piquillo i coriandre
URBAN MO
Avinguda de Josep A. Clavé, 34 – Maó – 07701

  • Pal salat farcit de sobrassada i lacat amb salsa de formatge de Maó
  • Timbal d’albergínia, carabassí, botifarró de Trebalúger i terra de galeta Quely
SA LLIGA
Moll de Llevant, 292 – Maó – 07001

  • Tiradet d’albacora, trempó, llima i hummus: Versió del tradicional plat estiuenc balear de cigrons amb trempó i tonyina.
  • Tigreboom arrebossat en Quely amb suquet coent: Bomba de patata farcida de farsa de musclo tigre i arrebossada en quelitas triturades acompanyades d’un suquet coent.