El restaurant Es Guix ha preparat un sopar de luxe per gaudir de l’estiu a Mallorca. Aquest restaurant encisador del poble d’Escorca només obre al vespre quan organitza sopars especials.
Un d’aquests tendrà lloc el 16 d’agost a les 19:30 hores. En aquesta ocasió tan especial, han preparat un sopar maridatge excepcional en col·laboració amb la prestigiosa Maison Taittinger i el celler Perelada.
Taittinger és una de les grans cases de xampany, reconeguda mundialment per la elegancia, finor i vivacitat dels seus xampanys. El seu estil únic es caracteritza per una alta proporció de la varietat de raïm chardonnay, que aporta lleugeresa i distinció a les seves creacions, així reflecteix l’esperit de la seva fundadora madame Taittinger, qui va dir “sempre un poc més de chardonnay”.
Josep Antoni Bernat, responsable del restaurant Es Guix, explica que per a aquesta experiència única, “hem preparat un menú degustació que elevarà els seus sentits. Començarem amb una selecció d’ostres fresques servides devora el nostre llac, i que maridararem amb un excepcional La Chablisienne La Sereienneel – Chablis AOC ( França, chardonnay). Per al pernil d’aglà i el caviar hem optat per l’elegància i l’equilibri del Taittinger Brut Réserve – Champagne AOC (França, pinot noir / Chardonnay); i com a plat principal, podreu assaborir el nostre tradicional xot al forn, preparat amb el mestratge que ens caracteritza, una recepta de 1970,el qual acompanyarem amb un vi de finca de l´Empordà, l’aclamat Finca Malavaïna, un cupatge de merlot, cabernet sauvignon, cabernet franc i garnatxa amb 27 mesos de bóta del celler Perelada”. Pel que fa a les postres, el punt final serà el brownie amb compota de maduixes maridat amb Taittinger Brut Prestige Rosé (chardonnay i pinot noir).
Els anys daurats de Hollywood
Un altre dels sopars d’estiu que Es Guix ha organitzat és que combina vi i cinema, durant el qual es reviurà l’època daurada de Hollywood. El sopar podrà estar maridat pel celler Jean Leon, una figura que va fer carrera a nord-amèrica i que va viure vida de pel·lícula.
Els plats que s’hi prepararan retran homenatge a aquest personatge com ara l’amanida LaScala, que té el nom del restaurant que va obrir a Hollywood, el salmó amb niu de tallarines i gambes, l’entrecot de black angus irlandès i el brownie. La cita tendrà lloc dia 29 d’agost, a les 19 hores i inclourà la projecció de la pel·lícula Esmorzar amb diamants.
Les reserves s’han de fer al web del restaurant Es Guix: www.esguix.com


