/

El Consell de Mallorca organitza el cicle Estiu a Raixa 2025 dedicat al cultiu de l’ametla

Inclou un programa de tres tallers gratuïts que permetran adquirir coneixements sobre aquesta fruita seca

El Departament de Medi Ambient, Medi Rural i Esports del Consell de Mallorca ha presentat el cicle de tallers d’Estiu a Raixa 2025 dedicat a l’ametla, un dels cultius tradicionals de l’emblemàtica finca pública.

Estiu a Raixa inclou un programa de tres tallers gratuïts de dues hores, que permetran als assistents adquirir coneixements sobre aquesta fruita seca tan característica de la nostra illa.

El vicepresident segon i conseller de Medi Ambient, Medi Rural i Esports, Pedro Bestard, destaca «la seva aposta per acostar als mallorquins els jardins de Raixa, que formen part de l’Itinerari Cultural Europeu dels Jardins Històrics des de 2021, a través de diferents esdeveniments culturals com tallers, cursos, visites guiades o el cicle Nits d’estiu, els concerts gratuïts que tenen una acollida excel·lent del públic».

Segons ha explicat Bestard, «a través de totes aquestes activitats volem acostar el nostre patrimoni a la ciutadania i sensibilitzar sobre la importància de conservar i protegir uns jardins que són de tots». Els tallers, que es faran el mes de setembre, permetran ampliar coneixements sobre la natura i els nostres cultius, i descobrir maneres noves d’utilitzar aquesta fruita seca tan típica de l’illa, com és l’ametla.

Cicle monogràfic de tallers sobre l’ametla
Els dies 3 i 4 de setembre tindrà lloc el taller d’elaboració de gelat d’ametla casolà. Els assistents a aquesta activitat aprendran a fer aquest dolç tradicional de Mallorca amb ingredients frescs i d’alta qualitat. Aquest taller permet gaudir d’una experiència única en un entorn ple d’història, els jardins de Raixa, i al mateix temps descobrir els secrets d’un dels gelats més exquisits i típics de l’estiu illenc.

El 10 de setembre es farà un taller d’ametles garapinyades, en el qual s’ensenyarà com elaborar aquesta recepta tradicional i els secrets per aconseguir un resultat perfecte. Una experiència culinària única que permetrà als participants aprendre el procés d’elaboració i dur-se’n a ca seva el producte elaborat per ells mateixos.

Aquesta iniciativa forma part d’un programa d’activitats de foment del coneixement del jardí que organitza el Departament de Medi Ambient i que, al llarg de l’any, es desenvolupa amb el lema Dels camps de Raixa a casa, que inclou tallers temàtics sobre cultius tradicionals a la finca com les oliveres i els cítrics.

Els jardins de Raixa tenen la certificació d’Itinerari Cultural Europeu de Jardins Històrics des d’octubre de 2021 pel seu alt valor històric, artístic i social.

Les inscripcions per als tallers s’obriran dia 20 d’agostPer més informació, feis clic aquí.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

 

Latest from Actualitat