Les fruites es poden preparar de moltes maneres diferents. Batuts, macedònies, gelats… I també a la barbacoa, on podem aconseguir unes textures molt interessants i potenciar-ne el sabor.
La calor realça els sucres naturals, concentra el sabor i els dona un toc caramel·litzat deliciós. Si bé la millor manera de consumir fruita és al natural, preparar-la així ajudarà a millorar el perfil nutricional de les clàssiques barbacoes, on no és habitual que els vegetals tinguin molta presència.
A continuació, explicam quines són les millors fruites per fer a la graella i què cal tenir en compte.
Les millors fruites per rostir a la graella:
- Síndria
Tallau-la en triangles o rodanxes gruixudes.
Posau els trossos de la síndria directament sobre la graella.
Combinau-la amb menta, llimona o formatge feta. - Pinya
Feis servir una pinya que estigui ferma i sucosa.
Tallau-la en rodanxes gruixudes (o en trossos més petits, per enfilar en broquetes).
Podeu marinar-la amb una mica de llima. - Melicotó
Triau-ne de madurs, però ferms.
Xapau-los per la meitat i llevau-hi el pinyol.
Pintau-los amb oli d’oliva o una mica de mantega. - Meló
Triau-ne un que sigui ferm i no massa madur (evitau el meló molt tou o sucós, perquè es pot rompre amb facilitat).
Tallau-lo en rodanxes gruixudes o en grills amb pell (la pell ajuda a mantenir la forma).
Pinzellau lleugerament amb oli d’oliva o mantega i rostiu-lo 2-3 minuts per cada costat, fins que apareguin les marques de la graella. - Mango
Triau-ne un de fort, que no estigui gaire madur.
Tallau-lo en tires gruixudes o cubs per a broquetes.
Podeu marinar el mango amb llima o donar-li un toc coent (per exemple, amb xile en pols tipus tajín).
Consells i idees per rostir fruites
- Feis servir foc mitjà a baix per no cremar-les per fora.
- Teniu een compte que, quan rostim aliments amb carbohidrats (com és el cas de les fruites), la calor afavoreix que es produeixi acrilamida, que és perjudicial per a la salut. No les deixeu gaire temps: entre 2 i 5 minuts per cada costat n’hi ha prou.
- Pintau-les amb una mica d’oli vegetal o mantega per evitar que s’enganxin a la graella.


