/

Les millors fruites per a la barbacoa

Idees i consells pràctics per preparar les fruites d’estiu a la barbacoa i donar un toc fresc a la graella clàssica

Les fruites es poden preparar de moltes maneres diferents. Batuts, macedònies, gelats… I també a la barbacoa, on podem aconseguir unes textures molt interessants i potenciar-ne el sabor.

La calor realça els sucres naturals, concentra el sabor i els dona un toc caramel·litzat deliciós. Si bé la millor manera de consumir fruita és al natural, preparar-la així ajudarà a millorar el perfil nutricional de les clàssiques barbacoes, on no és habitual que els vegetals tinguin molta presència.

A continuació, explicam quines són les millors fruites per fer a la graella i què cal tenir en compte.

Les millors fruites per rostir a la graella:

  • Síndria
    Tallau-la en triangles o rodanxes gruixudes.
    Posau els trossos de la síndria directament sobre la graella.
    Combinau-la amb menta, llimona o formatge feta.
  • Pinya
    Feis servir una pinya que estigui ferma i sucosa.
    Tallau-la en rodanxes gruixudes (o en trossos més petits, per enfilar en broquetes).
    Podeu marinar-la amb una mica de llima.
  • Melicotó
    Triau-ne de madurs, però ferms.
    Xapau-los per la meitat i llevau-hi el pinyol.
    Pintau-los amb oli d’oliva o una mica de mantega.
  • Meló
    Triau-ne un que sigui ferm i no massa madur (evitau el meló molt tou o sucós, perquè es pot rompre amb facilitat).
    Tallau-lo en rodanxes gruixudes o en grills amb pell (la pell ajuda a mantenir la forma).
    Pinzellau lleugerament amb oli d’oliva o mantega i rostiu-lo 2-3 minuts per cada costat, fins que apareguin les marques de la graella.
  • Mango
    Triau-ne un de fort, que no estigui gaire madur.
    Tallau-lo en tires gruixudes o cubs per a broquetes.
    Podeu marinar el mango amb llima o donar-li un toc coent (per exemple, amb xile en pols tipus tajín).

Consells i idees per rostir fruites

  1. Feis servir foc mitjà a baix per no cremar-les per fora.
  2. Teniu een compte que, quan rostim aliments amb carbohidrats (com és el cas de les fruites), la calor afavoreix que es produeixi acrilamida, que és perjudicial per a la salut. No les deixeu gaire temps: entre 2 i 5 minuts per cada costat n’hi ha prou.
  3. Pintau-les amb una mica d’oli vegetal o mantega per evitar que s’enganxin a la graella.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

 

Latest from Actualitat