Sorry, this entry is only available in Catalan. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

El programa de la Fira de Santa Margalida 2019 ve carregat d’un gran ventall de propostes gastronòmiques. Els actes, que són organitzats per l’Ajuntament de Santa Margalida, amb el suport d’entitats i ciutadans, abasten des de cursos de tast de vi fins a tallers de crespells i d’ous de Pasqua.

A més a més, cal remarca la celebració de la Mostra de l’Ametla, on hi haurà demostracions de les feines del camp relacionades amb el fruit de l’ametler, com també maquinària i panells explicatius. A més, hi haurà venda de productes relacionats amb l’ametla de Mallorca a càrrec d’artesans illencs, una activitat que es concentrarà a la  plaça de s’Abeurador (pati de la Casa de Cultura Joan Mascaró i Fornés).

Les activitats són les següents:

Curs d’iniciació al tast de vi a Santa Margalida. Dijous 11 d’abril  i divendres 12 d’abril, de 19.30 a 21 hores. El primer dia es dedicarà als vins blancs i rosats, i la segona jornada es tractaran els vins negres d’anyada i criança, a més d’un escumós. Dirigeix el curs, Rafael Montero Silvestre, enòleg del celler Son Juliana. Per apuntar-s’hi cal enviar un missatge a videmallorca [arrova] gmail [punt] com amb l’assumpte: Tast a Santa Margalida. Preu: 20 euros. La inscripció es farà efectiva per ordre d’arribada dels correus. Lloc: antic Casal de Cultura (c/ Constitució, 6, damunt les oficines de la Policia Local).

Taller de crespells. Divendres 12 d’abril, a les 10.3′ hores. L’Àrea de Serveis Socials de l’Ajuntament de Santa Margalida, ha organitzat aquesta activitat ideal per gaudir de Setmana Santa i Pasqua. L’impartirà Pedrona Rosselló, a la plaça de la Vila.

Aquest mateix divendres 12 d’abril, a les 21 hores, hi haurà la inauguració de la 3a Mostra de Gegants, Capgrossos i Bèsties de Foc, ambientada pel constructor de gegants i bèsties de foc Manel Alba, artista mancorí. En acabar hi haurà un refrigeri per a tots els assistents. Romandrà oberta fins dilluns dia 15 a les 13 hores. En entrar, s’agrairà que es faci un donatiu d’ 1 € per col·laborar amb la Colla de Gegants de Santa Margalida. Lloc: Casal de Cultura Joan Mascaró i Fornés

Taller d’ous de Pasqua i crespells. Dissabte 13 d’abril, a les 10.30 hores. La Ludoteca (c/ de l’Hostal, 6) acull aquest taller culinari en anglès Places limitades.Places limitades. Preu: 10 €

Picada Vilera. Dissabte 12 d’abril, a partir de les 21 hores,  a la plaça de la Vila. Preu: picada: 1,5 €; begudes: 1 €; vi: 2 €. Hi participen: Can Maco – Bar Sa Fonda – Las Palmeras – Bar Aratxu – Bar de la tercera Edat – Bar Juniors – Pica fort – Can Parric – Bodegues Galmés i Ribot – Pub es Colomer – Forn de Ca’n Joan.

36a Fira de Santa Margalida i de la 8a Mostra de l’Ametla. Diumenge, 14 d’abril, a partir de les 9 hores. Hi haurà, artesans, demostració de les feines del camp i venda de productes relacionats amb l’ametla de Mallorca, Mostra de llibres en català i venda de llibres. Demostració de feines d’artesans, exposició sobre les pedreres i trencadors de marès de Santa Margalida, exposició de cotxes i de treballs realitzats per l’Escola d’Adults (brodats, cordar cadires i manualitats…), exposició de tractors i Atraccions. .A les 11 h: Espectacle eqüestre a càrrec de l’Associació de Cavallistes de Santa Margalida, a la finca devora el quarter de la Guàrdia Civil. A les 12 h: Cercavila: Els siurells mallorquins, a càrrec de Teatrix. Sortida de la Plaça de La Vila i recorregut per tota la fira. A les 17.30 h: Actuació de l’Escola de Ball de Bot de Santa Margalida i actuació de Música Nostra, a la plaça de la Vila. A les 19 h Benedicció de rams i palmes, i processó i missa de la Passió, amb l’actuació de la Coral de Santa Margalida. A les 19h: Concert a càrrec del grup Turnedo:Tribut a l’indie espanyol. Versions d’Izai, Lory Meyers, Dorian, etc., al pub es Colomer.