Ingredients
- 10 llimones ecològiques
- 1 litre de alcohol de 95º
- 1 litre d’aigua
- 800 gr. de sucre
Elaboració
Peleu les llimones fent atenció a treure només la pell i no la part blanca de la llimona.
En un contenidor preferiblement de vidre amb tapa hermètica poseu a macerar les pells amb l’alcohol per un mínim de 15 dies fins a un mes. Passat aquest temps, prepareu un xarop amb el sucre i l’aigua en un cassó a flama baixa. Millor que no arranqui el bull, simplement voleu que el sucre es desfaci.
Una vegada que el xarop no estigui massa calent, afegiu-hi l’alcohol sense les pells. Deixeu que es refredi i guardeu la barreja en ampolles. Abans de posar el licor a les ampolles filtreu-los amb un colador i amb cotó fluix.
El licor ha de reposar 4-5 mesos. Quan el passeu de l’ampolla on el guardeu a l’ampolla que utilitzareu per servir-lo, torneu-lo a filtrar amb el cotó fluix (com més vegades es filtri, quedarà més clar).
Es serveix fred (jo tinc l’ampolleta al congelador) i si voleu en gots també molt freds.
Què fem amb les llimones que queden?
Em vaig oblidar de dir que les llimones es poden menjar així com estan, tallades a rodanxes, cobertes amb sucre o amanides. N’hi ha que se les mengen sense sucre .
L’amanida de llimones és un clàssic de la Costiera Amalfitana i per fer-la s’utilitzen llimones que tenen la part blanca molt gruixuda. Es pelen deixant la part blanca (i nosaltres ja tenim les llimones pelades així perquè hem fet el limoncello), es posen en un bol i s’amaneixen amb oli, sal grossa, julivert picat, un bitxo i si voleu una mica d’all.
En fem xarop: exprimiu les llimones i poseu en un cassó els suc obtingut i la mateixa quantitat de sucre. 100 ml de suc i 100 gr. de sucre per exemple. Amb flama no massa forta deixeu que el sucre es desfaci sense que arrenqui el bull. Aquest xarop es pot guardar a la nevera per 2 o 3 mesos i es fa servir diluït amb aigua com a beguda refrescant, per banyar un pa de pessic, per lo que voleu.
En fem glaçons: congelem el suc de les llimones i fem servir els glaçons per acompanyar un te fred, per fer un granissat, per lo que serveixi.
En fem melmelada.
El limoncello és licor molt gustós italià. La napolitana Antonella ens ensenya a fer-lo com diu la tradició…. http://t.co/diaiSl2zbJ
La meva recepta del Limoncello al bloc de @anardetapes http://t.co/RDdhQCyhW1