Sorry, this entry is only available in Catalan. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Ventum 2016

Aquest vi negre està elaborat amb les varietats Merlot, Sirà i Callet. És un ecològic del celler Can Axartell, de Pollença. Al darrer concurs Mundus Vini de Biofach (Alemanya) va ser considerat com el millor vi ecològic de l’Estat espanyols d’entre tots els que es presentaren a la competició. Aquest vi s’emmarca en la indicació geogràfica Vi de la Terra Mallorca.

Aquest vi, Ventum, de l’anyada 2016, té un color vermell intens de cirera picota, amb notes de regalim. Gràcies als 12 mesos que reposa en bota de roure, desprèn complexitat i densitat amb un postgust llarg. Preu: 25 euros

 

 

Bourgogne Rouge 2017

El celler de Borgonya Antoine Lienhardt presenta aquest vi negre monovarietal de Pinot Noir. És un vi que prové de vinyes d’una mitjana d’edat de 50 anys, sembrades a terra argilosa. És un vi de producció limitada, de devers 5.000 botelles. Els encarregats d’aquest celler familiar són Antoine y Héloïse Lienhardt, que han continuat l’ofici del seu padrí Maurice Gyyotté.

Bourgogne Rouge 2017 té una criança d’un any en botes de roure, el 20% de les qual són noves. En vista, és net, amb un vermell cirera picota, hi destaquen aromes de fruita madura i reminiscències de vainilla. En boca, demostra una alta tanicitat, amb un postgust astringent, però alhora equilibrat. Preu: 28 euros

 

 

Cava Ars Collecta Paratge El Tros Nou 2009

El raïm d’aquest gran reserva de Codorniu, de l’anyada 2009 i emmarcat dins la denominació d’origen Cav, prové de la finca el Tros Nou, a la Serralada de Prades (Conca del Barberà, Catalunya), una de les zones més fredes de la DO Cava. Es verema a mà al vespre, a final del mes d’agost per aprofitar la temperatura més fresca i evitar-ne l’oxidació. Després, es trasllada en un camió refrigerat al microceller Celler Jaume on se selecciona el raïm i se’n fa el vi.

És un blanc de negres, monovarietal de Pinot Noir, que ha envellit durant 90 mesos a temperatura constant de 14 graus. És un vi escumós elegant, de groc palla amb reflexos daurats i delicada bimbolla. Té notes afruitades al nas com de cirera i gerds, també minerals i especiades (pebre rosa). En boca és intens, fresc i viu, amb una bimbolla cremosa i notes confitades. És una producció limitada de 1.200 botelles. Preu: 90 euros