/

El Quefir, el probiòtic de moda

El quefir és un dels superaliments que s’ha posat més de moda en els últims temps. Tot i que es tracta d’una beguda a base de llet fermentada que procedeix de les terres llunyanes del Caucas i es consumeix des de fa milers d’anys

Alba Martos. AMIC

El quefir és un dels superaliments que s’ha posat més de moda en els últims temps. Tot i que es tracta d’una beguda a base de llet fermentada que procedeix de les terres llunyanes del Caucas i es consumeix des de fa milers d’anys.

Els seus beneficis són el motiu principal pel qual aquest aliment ha tornat als nostres frigorífics. Com probiòtic ajuda a regenerar la flora intestinal i s’indica per a estimular les defenses de l’organisme, com també per a la indigestió, candidiasis, restrenyiment o diarrea. A més, també s’ha demostrat que millora la tensió arterial.

Diferencies entre el quefir i el iogurt

La diferència principal entre aquests dos productes làctics és el tipus de fermentació. En el iogurt es dóna només una fermentació làctica, fet que provoca que quedi més espès i s’agreixi lleugerament. En canvi, el quefir té una doble fermentació: lacto-alcohòlica (el contingut d’alcohol no supera l’1%) i carbonatada de la llet, que espessa la llet i l’agria.

Deja una respuesta

Your email address will not be published.

*

code

 

Latest from Actualitat