/

Els vins de Mallorca i Eivissa desperten interès a Suïssa

La cita ha tengut lloc aquest dilluns 14 de març, en el marc de la fira Taste Spain 2022, celebrada al Palau de Congressos de Zuric, a Suïssa

Amants i entesos del vi han pogut conèixer aquesta setmana els vins de Mallorca i d’Eivissa. La cita ha tengut lloc aquest dilluns 14 de març, en el marc de la fira Taste Spain 2022, celebrada al Palau de Congressos de Zuric, a Suïssa.

Segons expliquen des del Govern de les Illes Balears, l’objectiu d’aquesta activitat és consolidar el mercat de l’exportació de vins de les Balears cap a Suïssa. com també promocionar els vins de les Balears a països tercers. De fet, Suïssa representa actualment el 80% de les exportacions de vi a països tercers.

L’acte ha inclòs un seminari, impartit pel periodista i tastador David Schwarzwälder, qui ha analitzat les singularitats de 9 vins de la denominació d’origen (DO) Binissalem, la DO Pla i Llevant, i de la indicació geogràfica protegida (IGP) Vi de la Terra de Mallorca i Vi de la Terra d’Eivissa.

Els cellers i vins que han estat protagonistes al seminari organitzat per la Conselleria d’Agricultura han estat els següents: de la DO Pla i Llevant, Miquel Oliver amb el vi QBQ’20, la finca Es Fangar amb Fangar Elements i Celler Bordoy amb Marès 2018. Per part de Vi de la Terra de Mallorca, els cellers Butxet Viticultors amb el vi Son Claret, Dalt Turó amb Dalt Turó Granat 2018 i Es Verger amb Els Rojals de l’anyada 2016. De la DO Binissalem, hi han participat els cellers José Luis Ferrer amb Veritas Vinyes Velles i el celler Vins Ca Sa Padrina amb Gran Padrina 2020. Finalment, per part de la IGP Vi de la Terra d’Eivissa, hi ha participat el celler Can Rich.

Schwarzwälder ha destacat la qualitat i la varietat dels vins mallorquins eivissencs n’ha ressaltat la singularitat que hi aporten les varietats autòctones, les quals els fan únics: «Són el reflex del caràcter mediterrani», ha manifestat, i també ha destacat la producció ecològica de vi a les Balears i Pitiüses.

La fira Tast Spain està organitzada per l’ICEX (Espanya Exportacions i Inversions) i concentra en un mateix espai a exportadors de l’Estat espanyol d’aliments i begudes prèmium i als principals importadors i distribuïdors suïssos.

Deja una respuesta

Your email address will not be published.

 

Latest from Actualitat