Després d’una aturada de dos anys per mor de la pandèmia, Esporles tornarà a celebrar la Fira Dolça. Maria Ramon, batlessa del municipi, explica que és una bona oportunitat per conèixer el poble i per conèixer de ben a prop la feina que fan els forners i pastissers de l’illa, els quals «reivindicam i els donam visibilitat«.
Hi haurà més de 150 paradetes, amb el pa i la pasta dolça com a protagonistes, juntament amb artesania, bijuteria, brodats, producte fet aquí... «A més, hi tornaran a sortir els gegants, les batucades, les colles de xeremiers, hi haurà ballada popular i, també, el concurs de tallar amb motoserra», hi afegeix Ramon.
A tot això, cal afegir el Trenet Dolç, que acostarà els visitants des de les zones habilitades per aparcar fins al centre d’Esporles. «La fira més dolça de Mallorca no seria possible sense la col·laboració de veïnats i de tot el teixit associatiu», remarca la batlessa.
Per la seva banda, Marian Castell, regidora de Fires, destaca que estan molt contents de tornar a celebrar aquest esdeveniment «no solament per com és d’atractiva la temàtica, sinó també perquè Esporles és un dels pobles més bells de la Serra de Tramuntana«. Tota la població somia amb pastissos i dolços i espera amb ànsia que arribi el proper 2 d’octubre per celebrar la fira. De fet, tots els tallers i actes previstos els dies anteriors a diumenge ja tenen exhaurides les places.
Hi haurà cuina en viu de xocolata amb els professors d’hoteleria i restauració Lluís Cardells i Margalida Castells, el forner Pep Trias explicarà els secrets per elaborar panellets i coca de torró amb èxit. També hi haurà rom cremat, cuina sense gluten, tast d’oli d’oliva verge extra i molta de música per ambientar la fira durant tot lo dia.
Clicau aquí per consultar el programa de la Fira Dolça d’Esporles 2022.