Disculpa, pero esta entrada está disponible sólo en Catalán. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Redacció AMIC

La dieta occidental està plena d’aliments refinats, industrialitzats i contaminats. Cada cop hi ha més oferta, però a la vegada som la generació més desnodrida i amb més malalties cròniques.

Sovint a la dieta falten minerals, vitamines i nutrients. Per això, una de les formes ràpides i senzilles de millorar-la és ingerir superaliments. Si bé el terme superaliment és un concepte creat pel màrqueting, no deixa de ser un aliment amb altes propietats nutricionals. La majoria són crus i són rics en nutrients que tenen un poderós efecte sobre la salut humana.

Uns dels superaliments més potents és la xia, una planta provinent del centre i sud d’Amèrica. Les llavors de xia són una excel·lent font de fibra i antioxidants, calci, proteïnes i àcids omega 3. A més aporten cinc vegades més calci que la llet, tres vegades més de ferro que els espinacs i dues vegades més de potassi que el plàtan.

La xia té múltiples beneficis: ajuda a mantenir-se hidratat, t’omple ràpidament, aporta molta energia, augmenta la massa muscular i ajuda a eliminar líquids i toxines.