/

La xia, un superaliment amb sorprenents beneficis

Sovint a la dieta falten minerals, vitamines i nutrients. Per això, una de les formes ràpides i senzilles de millorar-la és ingerir superaliments

Redacció AMIC

La dieta occidental està plena d’aliments refinats, industrialitzats i contaminats. Cada cop hi ha més oferta, però a la vegada som la generació més desnodrida i amb més malalties cròniques.

Sovint a la dieta falten minerals, vitamines i nutrients. Per això, una de les formes ràpides i senzilles de millorar-la és ingerir superaliments. Si bé el terme superaliment és un concepte creat pel màrqueting, no deixa de ser un aliment amb altes propietats nutricionals. La majoria són crus i són rics en nutrients que tenen un poderós efecte sobre la salut humana.

Uns dels superaliments més potents és la xia, una planta provinent del centre i sud d’Amèrica. Les llavors de xia són una excel·lent font de fibra i antioxidants, calci, proteïnes i àcids omega 3. A més aporten cinc vegades més calci que la llet, tres vegades més de ferro que els espinacs i dues vegades més de potassi que el plàtan.

La xia té múltiples beneficis: ajuda a mantenir-se hidratat, t’omple ràpidament, aporta molta energia, augmenta la massa muscular i ajuda a eliminar líquids i toxines.

Deja una respuesta

Your email address will not be published.

*

code

 

Latest from Actualitat