Manu Catman: «La cuina és el punt de reunió de la família»

En Manu (Ciudad Real, 1978) és un referent en el món culinari, com podeu comprovar  al seu blog Cocinando con Catman. Combina la seva passió per la gastronomia amb el seu ofici: veterinari. El mes d’agost va guanyar el concurs Mossegades amb la recepta de gelat de tomàtiga, amb 195 vots. El coneixem una mica més? Nasqueres a Castella-la Manxa, però tens arrels mallorquines… Sí. Mon pare és manxec i ma mare és mallorquina, concretament de Sóller. Quan aterrares definitivament a Mallorca? El 4 de gener de 2005, però he de dir que sempre he passat totes les vacances a

En Manu (Ciudad Real, 1978) és un referent en el món culinari, com podeu comprovar  al seu blog Cocinando con Catman. Combina la seva passió per la gastronomia amb el seu ofici: veterinari.
El mes d’agost va guanyar el concurs Mossegades amb la recepta de gelat de tomàtiga, amb 195 vots. El coneixem una mica més?

Nasqueres a Castella-la Manxa, però tens arrels mallorquines…
Sí. Mon pare és manxec i ma mare és mallorquina, concretament de Sóller.

Quan aterrares definitivament a Mallorca?
El 4 de gener de 2005, però he de dir que sempre he passat totes les vacances a Mallorca i l’illa ha estat sempre present a la meva vida.

Què t’enamora de l’illa?
Tot. Mallorca en si enamora. A més, la Serra de Tramuntana em fa sentir en pau i, ja que parlem de menjar, vull recordar que Mallorca té una gastronomia molt bona i variada.

Què hi fa un moix a la cuina?
Un moix a la cuina mostra que tots podem cuinar només és questió de tenir un poc de ganes i temps.

Un manescal (veterinari) com tu, d’on treu temps per cuinar?
De vegades jo mateix em faig aquest pregunta perquè no és fàcil compaginar-ho tot. Suposo que és una questió de passió i de llevar temps dels moments d’oci. De tota manera, quan tens passió per alguna cosa, trobes temps, ja ho diu la dita: fa més qui vol que qui pot.

D’on surt la teva passió gastronòmica?
De petit, molt petit, ja estava ficat a la cuina. De fet, la cuina fa casa, és la llar, el foc , el punt calent i de reunió de la família. Tenir un blog i les meves ganes d’anar endavant amb ell ha fet que aquesta passió se es desenvolupi.

Tens en marxa el concurs ‘Cocina una sonrisa’, com va nèixer aquesta iniciativa?
Vivim moments convulsos i veig la gent una mica trista. Trob que amb una rialla és més fàcil suportar-ho tot

Com funciona?
És molt senzill, només heu de fer una recepta que us remeti a un bon moment i contar-nos el per què i, d’aquesta manera, fer-nos somriure. És un concurs en el qual la història és tan important com la recepta i que, a més, t’ha de fer riure. Podeu llegir-ne les bases a: http://www.cocinandoconcatman.com/2013/09/concurso-cocinaunasonrisa-aniversario.html

Al teu blog també dones consells.
Els sols donar quan me’ls demanen. Des d’una recepta fins a com gaudir d’una dia d’excursió per Mallorca. Per exemple, si voleu visitar Cala s’Almunia cal portar-hi calçat adequat i que a la recepta de bescuits s’hi pot afegir fruita seca per variar-ne el gust.

Què penses que ens falta a l’alimentació de les persones?
Més menjar de veritat, si tant transgènic ni tant pesticida i maduració en cambres. Dinar amb gust, natural, ecològica.

I el que hi sobra?
Hi sobra la mandra per cuinar i el fast food.

L’empresa artesanal Gelats Valls farà la teva recepta de gelat de tomàtiga. No és una proposta massa agosarada?
Tal vegada és arriscada, però és bona. A més, aquest gelat serveix com a postres o com a acompanyament.

Proposa’ns una recepta per a aquest mes de setembre.
I tatnt! Sopes mallorquines ja que és època de col, de coliflor i altres verdures. A més, és una de les receptes que més m’agrades i és de les més singulars que tenim a Mallorca.
Aquí teniu la meva recepta de sopes mallorquines:
http://www.cocinandoconcatman.com/2011/10/sopas-mallorquinas-mostra-de-cuina-balear.html

———————————————————————————————————————————–

Deja una respuesta

Your email address will not be published.

 

Latest from Actualitat