Ingredients
Per a 4 persones
- 250 g de pasta
- 1 alvocat madur però no gaire
- 2 llaunes de tonyina petites
- El suc de una llimona
- 3 tomàquets pera
- Olives negres (jo prefereixo les olives d’Aragó)
- Orenga
- Pebre bo
- Oli
- Sal
Preparació
Comenceu a escalfar l’aigua per a la pasta. Us recordo que la proporció correcta és 1 litre per cada 100 g de pasta amb 10 g de sal per cada litre.
Mentrestant peleu l’alvocat, talleu-lo en daus i mulleu-lo amb el suc de la llimona, perquè no es torni fosc. Afegiu-hi la tonyina esmicolada, els tomàquets tallats, les olives, una cullerada de orenga i pebre al gust. Ajusteu el punt de sal i amaniu amb oli. Remeneu delicadament perquè l’alvocat no es trenqui massa.
Escorreu la pasta al dente i ben escorreguda afegiu-la al bol. Remeneu, sempre amb delicadesa, i deixeu que reposi una mitja hora, el temps que la temperatura baixi.
Les amanides de pasta fredes de nevera per mi no són tan bones, les prefereixo a temperatura ambient… això però depèn dels gustos de cadascú.
Emplateu-lo i abans de servir, si fa falta afegiu-hi un raig d’oli.
Si voleu podeu substituir la tonyina amb gambes bullides o fetes al vapor o amb llagostins (d’aquells que es compren ja cuits).
Buon appetito!
I és que l’alvocat és un autèntic exquisit superaliment! Tan versàtil, tan saborós i tan nutritiu. http://vida-de-sabor-autentic.blogspot.com.es/2013/10/alvocat-exquisit-superaliment.html