Disculpa, pero esta entrada está disponible sólo en Catalán y Inglés Estadounidense. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in this site default language. You may click one of the links to switch the site language to another available language.

Ingredients:
  • Dues roges
  • Una cua de rap
  • Una aranya
  • 1/2 pebrot vermell
  • Una cabeça d’all
  • 1/2 ceba
  • 1/4 de mongetes tendres
  • 4 patates mitjanceres
  • Aigua
  • Brins de safrà
Per a la picada:
  • 3 grans d’all
  • un grapat de julivert
  • 1 nyora
  • Sal
Elaboració:
El bullit de peix és tot un clàssic de la cuina eivissenca. Com passa amb totes les receptes tradicionals, cadascú en té la seva versió. Nosaltres, a casa, solem fer-lo de roja (cap-roig), rap i aranya. No es triga molt de temps a fer-lo, però la seva dificultat rau en trobar «bon material». Bé, us deixo amb els ingredients i la preparació, a veure si us agrada!
Sofregim dins una olla els grans d’all aixafats, el pebrot vermell trossejat i la ceba, també en bocinets petits. A continuació, hi afegim les patates tallades a quartes, ho ben barregem i hi afegim les mongetes. També les sofregim una miqueta i hi aboquem aigua suficient perquè ho tapi.  Ho deixam bullir uns dotze minuts i, seguidament, hi posam el peix, ja escatat i net, i els blins de safrà. Així com arrenqui el bull, hi tiram la picada: els alls, el julivert, la nyora i la sal. Tapam l’olla i ho deixam bullir uns 10 o 12 minuts més. Per acabar, abocam tot el bullit en una safata i hi posami allioli per sobre al gust.
Bon profit!