Disculpa, pero esta entrada está disponible sólo en Catalán y Inglés Estadounidense. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in this site default language. You may click one of the links to switch the site language to another available language.

Ingredients

Per a quatre persones:
– Un quilogram de carbassó
– Una patata
– Una pastanaga
– Una ceba
– 50 grams de formatge blau
– 125 mil·lilitres de crema de llet
– Sal
– Oli
– Un litre d’aigua

Preparació

Primer de tot, netejau els carbassons, pelau-los i tallau-los en trossos petits. Cal parar esment i intentar treure’ls el mínim de pell. Seguidament, pelau i tallau la patata, la ceba i la pastanaga. Mentrestant, posau un litre d’aigua al foc perquè s’escalfi.

Un cop tenim la verdura tallada, posau una olla al foc amb un rajolí d’oli i quan estigui una mica calent, sofregiu una mica la verdura sense deixar que es cremi i sense deixar de remenar-ho tot. A continuació afegiu-hi l’aigua, ja calenta, fins que cobreixi la verdura i posau-hi una mica de sal.

Tot això ho deixau a foc mig durant mitja hora i ho anau remenant. Mentre la verdura es cou, foneu el formatge blau, mesclau-lo amb la crema de llet i afegiu-lo a la verdura, un cop estigui cuita.

Per acabar, ho passau tot per la batedora. Podeu menjar la crema tant calenta com freda.