/

Torna la Mostra de Cuina de Mallorca amb vuit rutes

Es tracta d'un projecte de Restauració Mallorca CAEB que consisteix en la confecció de diverses rutes gastronòmiques per diverses zones de l'illa de Mallorca, per promocionar el sector de la restauració i el consum de productes locals

El pati del Centre Cultural la Misericòrdia de Palma va acollir divendres la presentació oficial de la Mostra de Cuina de Mallorca. Es tracta d’un projecte de Restauració Mallorca CAEB que consisteix en la confecció de diverses rutes gastronòmiques per diverses zones de l’illa de Mallorca, per promocionar el sector de la restauració i el consum de productes locals.

Catalina Cladera, presidenta del Consell de Mallorca, va comentar que «donam suport a la Mostra perquè reuneix dos objectius estratègics del Consell. D’una banda, promociona Mallorca com a destí turístic gastronòmic i això ens reforça com a destinació de qualitat durant tot l’any, i també és una iniciativa de reactivació econòmica que dona força a diversos sectors, com la restauració, el producte local, els comerços i els artistes, gràcies a les activitats culturals incloses a la Mostra. És una acció de reactivació econòmica i d’interès turístic amb el valor afegit que és fruit de la col·laboració publicoprivada», va concloure la presidenta.

Durant els mesos de maig, juny i juliol es farà una ruta setmanal segons el següent calendari:

  • RUTA PALMA: Formada per restaurants de la capital, del 12 de maig al 15 de maig.
  • RUTA NORD: Formada per restaurants dels municipis de Pollença, Muro, sa Pobla, Alcúdia i Santa Margalida. Se celebrarà del 19 de maig al 22 de maig.
  • RUTA SERRA SUD: Formada per restaurants dels municipis de Calvià, Andratx, Estellencs, Puigpunyent i Banyalbufar. Se celebrarà del 26 de maig al 29 de maig.
  • RUTA LLEVANT: Formada per restaurants dels municipis d’Artà, Capdepera, Son Servera, Sant Llorenç i Manacor. Se celebrarà del 2 de juny al 5 de juny.
  • RUTA MIGJORN: Formada per restaurants dels municipis de Llucmajor, Porreres, Campos, Ses Salines, Santanyí i Felanitx. Se celebrarà del 9 de juny al 12 de juny.
  • RUTA SERRA NORD: Formada per restaurants dels municipis d’Escorca, Fornalutx, Sóller, Bunyola, Deià, Valldemossa i Esporles. Se celebrarà del 16 de juny al 19 de juny.
  • RUTA PLA: Formada per restaurants dels municipis de Santa Eugènia, Algaida, Sencelles, Montuïri, Lloret, Costitx, Sant Joan, Sineu, Llubí, Maria, Ariany, Petra i Vilafranca. Se celebrarà del 23 de juny al 26 de juny.
  • RUTA RAIGER: Formada per restaurants dels municipis d’Alaró, Binissalem, Búger, Campanet, Consell, Lloseta, Inca, Mancor de la Vall, Marratxí, Santa Maria del Camí y Selva. Se celebrarà del 30 de juny al 3 de juliol.

Per animar i atreure gent a la Mostra, es programaran actuacions musicals.

El públic podrà consultar els establiments participants en cada ruta i el seu menú a la web www.mostradecuinademallorca.com

Alfonso Robledo, per la seva banda, va explicar que «la Mostra de Cuina de Mallorca aspira a continuar essent una de les cites gastronòmiques més importants de l’any, allà on els establiments inscrits ofereixen les receptes més desitjades pels clients, amb els productes locals i de temporada. «Volem que la gent de tota l’illa gaudeixi de la cuina de Mallorca als bars i restaurants. Quedaran satisfets», va garantir.

Segons va detallar Antoni Martorell, director general d’AgenciaCom, s’han dissenyat vuit rutes per tota l’illa de Mallorca, amb vuit zones fàcilment reconeixibles que comptin amb la implicació de les entitats i empreses locals.

Per acabar la presentació, el xef José Cortés, president d’Ascaib, va fer un showcooking i va elaborar diferents plats típics de la gastronomia de Mallorca que varen degustar aproximadament 40 assistents a la presentació.

Fotografies: Consell de Mallorca

Deja una respuesta

Your email address will not be published.

 

Latest from Actualitat