Disculpa, pero esta entrada está disponible sólo en Catalán. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Entrevista a Joan Torrens Pons, tresorer de l’associació Arrels

Mancor de la Vall celebra la Fira BiniArrels amb un bon grapat de propostes que comprenen del dia 15 fins al 24 de novembre. N’explica els detalls, Joan Torrens, tresorer d’Arrels, l’entitat que organitza la fira. També hi podeu consultar les activitats més destacades de la Fira BiniArrels 2019.

De quina manera és present la gastronomia a la Fira Biniarrels de Mancor?

Els restaurants i bars de Mancor de la Vall preparen plats en què els bolets són l’ingredient estrella: frit d’esclata-sangs, llom amb esclata-sangs, barquetes i panades d’esclata-sang, i plats molt elaborats com els canelons de galta de porc amb salsa de picornells o el pastís de bolets amb salsa de pebres torrats. La llista no s’acaba.
També hi ha altres productes com els embotits, formatges, bunyols, etc.

Enguany la Fira de Mancor estrena festival, en què consisteix?

Sí, és dia 15 de novembre i ens fa molta il·lusió perquè el Biniarrels Festival és un concurs en què els joves grups tenen una primera oportunitat de tocar en directe i en què els guanyadors tenen una recompensa en metàl·lic i tocaran a la fira el dia 22. És una oportunitat per donar-se a conèixer i en això coincidim amb Factoria de So que dedica els seus esforços a promocionar la música i els músics.Hi haurà entre 8 i 10 grups que han passat una triadella anterior ja que s’han presentat més de 20 grups. Començarà devers les 21h i acabarà en acabar… (rialles). El farem al Casal de Cultura de Mancor, dins la sala gran i al pati de fora hi haurà unes paradetes per menjar, beure i comprar articles d’artesania.

Qui s’hi pot apuntar?

Qualsevol grup que comenci a tocar o que duguin poc temps i que tingui un repertori suficientment ampli per, si guanya, poder tocar una hora i mitja el divendres 22. Els mestres d’aquest tema són els nostres companys de Factoria de So.

Els actes de la Fira Biniarrels comencen dia 22, què hi trobarem?

La fira té un fort caràcter cultural i gastronòmic. De la cultura popular, el divendres tornen els dimonis amb la IV Trobada de joves dimonis, amb bèsties de foc i batucades; el dissabte capvespre arriben Gegants de tota Mallorca i ja esperam, ansiosos, la nova actuació dels Cavallets de Mancor que estrenen ball amb sorpresa inclosa; després la Nit Cultural

Hi haurà espai per a les activitats familiars?

Els infants sempre tenen un protagonisme important, el divendres hi ha el contacontes ‘Monstres porucs’ i després una actuació infantil relacionada amb els instruments musicals. El dissabte, tot el matí, ens arriba el Taller de circ en família, a la plaça de l’Ajuntament.

La Nit Cultural serà dissabte, què hi heu preparat?

Després de les emocions dels cavallets i els gegants, arriba un clàssic, els Glosadors i acabam el vespre amb la presentació del nou disc de na Marga Rotger, la cantant mancorina més famosa de l’illa.

El dia gros serà diumenge amb la Fira, què hi heu organitzat?

El diumenge trobarem molta música i ball mallorquí, a més des de primera hora del matí, hi sonaran nombrosos xeremiers, flabiolers i tamboriners. És quan arriba més gent de fora per visitar la fira, descobrir el poble i passar un diumenge molt entretingut.

No vull deixar de nomenar les exposicions que enguany són més nostres ja que a l’exposició del III concurs de fotografia de bolets, hi afegim una de fotografia nocturna amb fotos fetes per un altre il·lustre de Mancor, Manuel Alba, una exposició de roba antiga i una altre que també ens fa molta il·lusió, la dels dibuixos dels infants de l’escola de Mancor que cadascú, a la seva manera, ha pintat el que és la fira.

La fira acabarà amb un passa carrers de la batucada de Mancor, Valltukada i una petita mostra de focs artificials.

Arrels és l’associació que de forma altruista organitza l’activitat, quin suport rebeu per fer possible la Fira Biniarrels?
L’Ajuntament de Mancor aporta una subvenció amb la qual feim tot allò que he explicat, però hi ha moltes persones que inverteixen el seu temps perquè tot sigui possible, sense elles no seria possible.

Voleu fer una convidada?
Més que una convidada, simplement voldria agrair a totes aquelles persones que vendran els dies 15, 22, 23 i 24 de novembre, a Mancor de la Vall, la seva assistència i esper, de tot cor que s’ho passin d’allò millor.

ACTIVITATS DESTACADES FIRA BINIARRELS 2019:

Divendres, 15 de novembre 

  • 20:30 h: Biniarrels Festival: recepció dels participants, amb 8 bandes de rock, blues, reggae, punk, ska, pop, etc. Lloc: Casal de Cultura
  • 21  h: Inici de les actuacions

Divendres, 22 de novembre 

  • 20 h: Correfoc amb 8 colles de dimonions, bèsties de foc i batucades
  • 22:30 h: Nit de rock amb Canyet Band (homenatge a Ossifar) + dos grups més

Dissabte, 23 de novembre  

  • 17:30 h: Cercavila de gegants
  • 21 h: Combat de glosadors
  • 23 h: Concert de Marga Rotger

Diumenge, 24 de novembre  

  • 10 h: Trobada de xeremiers 
  • Tot el dia: Ballades populars 
  • 12:30 h: Actuació dels Cavallets de Mancor de la Vall