Se celebra el 28 d’octubre i inclou nombroses propostes

Aquest cap de setmana se celebra una de les fires amb més encant de la tardor mallorquina: la Fira de Porreres. Aquesta cita, que tendrà lloc el 28 d’octubre oferirà una gran mostra en la qual no hi faltaran els productes porrerencs, la 20a Mostra de Cavalls, la gran mostra d’animals autòctons, a més d’exposicions d’eines, carruatges i estris del camp.

Com bé explica Xisca Mora, batlessa de Porreres, “els actius de la Fira són diversos i nombrosos: espais comercials d’exposició i  venda, activitats culturals, esportives i de lleure i promoció de producte local, entre d’altres.  És una Fira  on es continua reconeixent el sector ramader, amb exhibicions i mostres diverses, fet de gran singularitat i atractiu”.

De fet, també s’hi podrà veure una demostració de forja de ferradures per a cavalls, una sínia en funcionament i la Mostra del Ca de Bestiar que arriba a la XXV edició.

Els dies previs al diumenge, ja hi ha activitats. Per exemple, el divendres 26 ja hi ha activitats com la ballada popular amb Aires de Monti-sion i Pla Forana, on també hi haurà venda de coques, panets i beguda per recaptar doblers pels damnificats del Llevant de Mallorca, a les 21 hores, a la Plaça Molí de n’Amengual.

El dissabte hi haurà activitats a partir de les 17 hores, amb la trobada de ball en línia, la trobada de la Batukada Porrerenca, i la inauguració de la  XXIII Mostra de productes porrerencs, amb els xeremiers i caparrots, la visita a les exposicions artístiques i que acabarà amb la Mostra Folklòrica i el concert de Tomeu Penya i Gèminis.

El diumenge serà el dia gros amb una gran fira que inclourà, a part del que s’ha esmentat a l’inici, jazz en directe (a les 10.30 h) a la Plaça de la Vila; la ballada popular (a les 11.30 hores a la Plaça), a més d’exihibició d’aus rapinyaires i l’animació infantil amb el grup Spaguetti, que farà ballà els més menuts de la casa, a les 17 hores.

Per acabar, hi haurà el Firó, que es farà el dilluns 29 d’octubre, que acollirà un mercat variat de 9 a 14 hores al centre de la vila.

La regidora de Comerç de Porreres, Margalida Palerm, us anima a participar en la Fira i les activitats organitzades amb aquesta glosa:

Quatre Fires he coordinat
al llarg d’aquesta legislatura
tot s’ha fet amb molta cura
i esper no haver defraudat.

El que sí s’ha intentat
és que Porreres sigui un referent
i que el seu nom sempre estigui present
quan es parli de pobles vius
emprenadors i molt actius
com ben clar així ha quedat.

– Aquesta glosa és una convidada
a venir a la Fira que tant estimam
i amb la qual, tots i totes, mos hi entregam
per tal que surti brodada.

Gràcies, una vegada més, he estat encantada
d’aportar tot el que he sabut
i molt contenta de que el poble hagi pogut
donar-se a conèixer per tot arreu
i que hagi estès la seva veu
en una data tan assenyalada.

Consultau el programa complet a aquí