/

Ahlam Bahri i L’Italiano, millor tàrtar i millor pizza gurmet d’Horeca 2023

des del Govern de les Illes Balears s'ha apostat perquè els centres de formació professional i l'Escola d'Hoteleria de les Illes Balears també hi hagin estat presents

La fira Horeca de Mallorca ha començat amb moltes d’activitats i amb un nombre destaca d’expositors, més de 120. L’ombra de la possible manca de personal per a la propera temporada, que començarà d’aquí a dos mesos, també ha estat un tema que no ha faltat durant aquesta cita que se celebra al Velòdrom Illes Balears de Palma del 6 al 8 de febrer. De fet, des del Govern de les Illes Balears s’ha apostat perquè els centres de formació professional i l’Escola d’Hoteleria de les Illes Balears també hi hagin estat presents i, així, visibilizar la gran tasca de la formació pública.

De fet, una alumna de l’Escola d’Hoteleria de les Illes Balears, Ahlam Bahri, ha estat estat la guanyadora del concurs del Millor Tàrtar Horeca 2023, que enguany celebra la sisena edició. La seva elaboració ha consistit en un tàrtar de tonyina de salsa soja dolça, caviar de cuscús i maonesa de colflori i vainilla.

La preparació de Bahri ha sorprès el jurat. De fet, cal remarcar que no és la primera vegada que ho fa perquè el passat mes de novembre va guanyar el Concurs de les Cooperatives Agroalimentàries de les Illes Balears amb un plat amb me de Mallorca.

El segon concurs ha estat el de Millor Pizza Gurmet, que s’ha enduit a casa el restaurant L’Italiano de Palma, situat al carrer de Juan Gris, 8. El matrimoni format per Valentina i Àngela varen obrir aquest negoci familiar fa 6 anys i de llavors ençà no han aturat de guanyar adeptes a les seves pizzes d’estil napolità. La seva pizza, que han batiat com a ‘Viatge a Mallorca’ duia tomatigons confitats, sobrassada deshidratada, botifarra fumada, entre altres ingredients, que copaven una pasta que ha fermentat durant 48 hores.

Reconeixements a tres figures
Dimarts ha estat el moment dels homenatges: S’ha reconegut la trajectòria de Guillem Reus, cuiner del restaurant del Parlament durant moltes de dècades. Els arrossos que hi elaboraven tenien fama de ser exquisits arreu de Mallorca i més enllà. També s’ha premiat Maria Gibert, coneguda com la Padrina Youtuber, per donar a conèixer les receptes més tradicionals de Mallorca més enllà de l’illa. El tercer i darrer homenatjat ha estat el cuiner basc Martín Berasategui per haver apostat per Mallorca i Eivissa alhora de crear dos dels seus negocis.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

 

Latest from Actualitat