Funcionaris de la Inspecció Pesquera de la Direcció General de Pesca i Medi Marí han denunciat un restaurant de Palma per tenir peix arponat procedent de pesca submarina. Segons informa la Conselleria d’Agricultura, Pesca i Alimentació, els fets varen ocórrer el 30 de setembre.

A banda d’altres peixos dels quals no es va poder certificar el seu origen, els inspectors varen detectar una càntera, un sarg, una morruda, dos anfossos, un escorball, un tord grívia i un tord massot que havien estat arponats amb un fusell de pesca submarina, atès que tots els peixos tenien ferides amb una trajectòria d’entrada i sortida.

Les espècies capturades són les típiques vulnerables a la pesca submarina. És a dir, espècies de fons rocosos, creixement lent, vida llarga i posició elevada a les cadenes tròfiques, de les quals ja no queden poblacions estables fora de les reserves marines. De fet, tres dels exemplars localitzats al restaurant, dos anfossos i un sarg, eren de talla inferior a la reglamentària. Els anfossos, per exemple, eren individus juvenils de mida inferior a la primera maduresa (45 centímetres), la mínima reglamentària.

Els peixos decomissats van haver de ser destruïts en el mateix establiment, i no es van destinar a la beneficència, atès que no se’n podia garantir la salubritat. De fet, aquesta denúncia també es remetrà als responsables en matèria de salut de les Balears. De fet, totes les infraccions denunciades en aquest establiment es consideren greus i cadascuna es pot sancionar amb fins a 30.000 euros.