/

El celler Abadia de Retuerta celebra els 10 anys del vi blanc Le Domaine

Abadía Retuerta, el celler de Valladolid (Espanya) establert al municipi de Sardón del Duero, va presentar dilluns a CataVinos (Palma) seu projecte 'Deu anyades, un somni'

Abadía Retuerta, el celler de Valladolid (Espanya) establert al municipi de Sardón del Duero, va presentar dilluns a CataVinos (Palma) seu projecte ‘Deu anyades, un somni‘. Es tracta d’un estoig exclusiu que ha dissenyat amb motiu del desè aniversari del seu vi icònic blanc de guarda Le Domaine i que està compost per una minuciosa selecció de sis ampolles de les cinc anyades més representatives: 2016, 2017, 2018 , 2019 i 2020.

Un vi nascut de la casualitat
El vi Le Domaine va sortir al mercat el 2012 coincidint amb la inauguració de l’hotel Le Domaine d’Abadía Retuerta, del qual precisament n’agafa el nom. És fruit d’una meravellosa casualitat, quan es varen barrejar empelts de la varietat Merlot amb uns de la varietat Sauvignon Blanc. La mescla va resultar ser tot un èxit gràcies a la inquietud del seu enòleg Ángel Anocíbar, qui va decidir experimentar amb uns quants quilos del raïm que varen donar com a fruit aquests cep per elaborar el primer blanc d’aquesta zona del Duero.

Durant la presentació a CataVinos, Ángel Anocíbar, l’enòleg, director de vinya i del celler, va explicar les característiques de la parcel·la on es cultiva aquest sublim blanc, la singularitat del terrer d’Abadía Retuerta, la seva història i el procés d’elaboració. “Són deu anyades amb les quals hem après, però, sobretot, amb les quals hem comprès la importància d’adaptar-se i evolucionar per assolir un estil de vi excel·lent”, va remarcar Anocíbar. I és que el vi blanc de guarda Le Domaine és una mostra de l’ADN d’Abadía Retuerta, on la curiositat, la investigació, l’esperit innovador i un profund respecte pel seu terrer històric li estan atorgant la millor collita rere collita. I això és el que han volgut reflectir en el seu estoig ‘Deu anyades, un somni’.

La presentació també va comptar amb la presència del cuiner català Marc Segarra, xef executiu de l’Hotel Le Domaine d’Abadía Retuerta, que va explicar la importància que té el vi d’Abadía Retuerta en el discurs gastronòmic de cadascun dels seus restaurants i, en concret, en el restaurant Refectorio, amb el qual ha aconseguit una estrella Michelin, una estrella Verda i dos Sols Repsol. “La nostra proposta gastronòmica es basa en la combinació de sabors, textures i temperatures lligats al producte de la terra, i el vi és el seu company i, alhora, ens serveix d’inspiració. Per nosaltres el vi inspira, vertebra i exalça el discurs gastronòmic” va explicar Segarra.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

*

code

 

Latest from Actualitat