L’Ajuntament d’Alcúdia ha organitzat la primera edició d’Alcúdia, Viatge Gourmand, que ha tengut lloc els dies19, 20 i 21 d’octubre, una mostra que ha nascut amb la vocació de ser referència de la comunicació gastronòmica i viatgera.

De divendres a diumenge, Alcúdia va oferir un conjunt d’activitats frenètiques el colofó va ser el Sopar de les Estrelles, una cita que va reunir el dissabte, al restaurant Los Patos, a cinc xefs estel·lars: Begoña Rodrigo (Restaurant La Salita); Jesús Sánchez (El Cenador de Amós); Ricardo Sanz (Kabuki Wellington); Santi Taura (Restaurant Santi Taura) i Maca de Castro (Restaurant Maca de Castro) que varen oferir un menú ple de subtileses i preparacions d’una qualitat infinita.

Durant el sopar, a més, va tenir lloc el lliurament dels primers Premis Alcúdia, que reconeixen diferents personalitats del món de la gastronomia i el món viatger.

Així, Xabier Gutiérrez (Restaurant Arzak) va obtenir el premi a la Millor Col·lecció de Novel·la Gastronòmica per la seva trilogia Noir; Noe Escala i Rafa Ocón el de Millor Llibre de Viatges per De Alaska a la Patagonia en elefante; Begoña Rodrigo (Restaurant La Saleta) el de Millor Llibre de Gastronomia perEl Sabor de la Elegancia; Julius Bienert, de Canal Cocina, el de Millor Receptari de Cuina a Televisió; i Philippe Regol el de Millor Bloc Gastronòmic per observaciongastronomica.com.

El moment més trepidant i lúdic es va viure a l’Hotel ZafiroPalace, amb el Concurs de Cuina per a Periodistes Gastronòmics, una iniciativa original i divertida, en què hi participaren cinc periodistes gastronòmics que hagueren de presentar els plats a un jurat format pels cinc cuiners d’estrella Michelin. Hi concursaren Carla Royo-Villanova, Goyo González, Alberto Luchini, Mikel Zeberio, Lydia Corral i Luis Cepeda, i va ser el periodista Goyo González qui es va proclamar guanyador del concurs amb el plat ‘Gamba Pedro Sánchez’, que va batiar amb aquest nom “no per vermella, sinó perquè està cuinada en tres parts, com el govern d’Espanya”.