Es farà el dies 28 i 29 d’octubre al Claustre de Sant Domingo

El 28 i el 29 d’octubre se celebrarà la Fira Pa i Coses a Inca. El Claustre de Sant Domingo serà l’encarregat d’acollir aquesta cita que té com a objectiu fomentar el consum del pa tradicional i del producte local.

La Fira Pa i Coses comptarà amb la participació d’onze forns de l’illa de Mallorca i deu paradetes de producte local. Està organitzada per l’Ajuntament d’Inca i l’Associació de Forners i Pastissers de les Illes Balears amb la col·laboració de l’Institut d’Innovació Empresarial (IDI).

S’ha previst també un programa d’activitats com demostracions d’elaboració de pans i tallers infantils. A més a més, hi haurà un concert de blues de Víctor Uris el dissabte a les 19 hores.

Iban Yarza hi serà present

El periodista i divulgador del pa artesà i de la cultura del pa fet a casa, Iban Yarza també participarà en aquesta fira amb la xerrada ‘La volta al món en 80 pans’. Yarza és autor de llibres com Pan casero y Pan de pueblo, que acaba de publicar. A la conferència que farà a Inca, Iban Yarza farà un recorregut per la història del pa a través de forners de diferents parts del món i distints moments de la història. Amb l’ajuda d’imatges potents repassarà les tradicions del pa, parant atenció a la tècnica i a les característiques històriques i culturals de cada pa.