Correus ha emès una sèrie de segells dedicats a la gastronomia, dividits en dos blocs, els que fan homenatge a la cuina tradicional i d’innovació i una altre bloc que es dedica als productes d’innovació i tradicionals.
El primer, que representa la cuina tradicional i d’innovació té dos segells circulars, està imprès sobre un fons en el qual hi ha una cuina i, en primer pla, el cuiner Ferran Adrià, considerat el millor cuiner del món. Un dels segells està dedicat al tradicional ajoblanco i l’altre , a la creació d’El Bulli denominada “350 / ajoblanco 1996”. Aquest segell té gust i fa olor d’ametlla.
El segon bloc, que ret homenatge als productes d’innovació i tradicionals estableix un contrast entre un tradicional plat de pernil ibèric i una innovadora flor de mandariner i una mandarina. En aquest cas, l’engomat del segell té gust i fa olor de mandarina .
També un llibre
Correus també ha publicat l’obra Gastronomía con sello propio. A més de ser un luxós llibre en tapa dura i cosit en rústica, es considera una edició singular en la qual la combinació dels textos i fotos aconsegueixen transmetre al lector la riquesa de la cuina espanyola. Així mateix, aquesta obra constitueix un testimoni de valor filatèlic ja inclou cinc segells: l’emès en homenatge a Burgos com a Capital Espanyola de la Gastronomia 2013, i els quatre segells abans esmentats, amb aroma i sabor d’ametlla i flor de mandariner .
L’obra amb una tirada de 5.000 exemplars i un preu de 40 euros, té més de 174 pàgines, il·lustracions i fotografies inèdites d’El Bulli i està prologada i escrita amb la col·laboració de Ferran Adrià. També inclou l’apartat ’10 restauradors per a 10 menús’, altres grans cuiners com Juan Mari i Elena Arzak, Pedro Subijana, Martín Berasategui, els germans Roca, Sergi Arola, Toño Pérez, Eneko Atxa, Quique Da Costa, David Muñoz, i el mateix Ferran Adrià, que conviden els lectors a compartir les seves receptes mestres.