La societat actual té el repte de deixar de contaminar i, sobretot, tallar d’arrel el problema d’usar i tirar utensilis i objectes. Amb aquesta filosofia ha nascut aquest 2021 l’empresa Volià.

La idea va començar a gestar-se l’any 2018, quan Laura Gispert va començar a pensar en el seu treball de final de grau. Aleshores estudiava a l’Escola Universitària de Disseny i Enginyeria de Barcelona (Elisava) i va decidir crear un producte biodegradable. Així va crear uns coberts comestibles: “Aportam el nostre gra d’arena per deixar un planeta millor”, afirmen des de Voilà.

Aquests coberts estan fets de farina d’arròs blanc, maicena, fècula de tapioca dolça, goma xantana, amoníac, sòdic, aigua, oli de girasol, sal. No tenen greixos saturats, són vegans i no tenen gluten ni fruits secs, tampoc no tenen soja ni sucres afegits.

Hi ha dissenys diferents, com ara la cullera, la forqueta i el ganivet, a més de la pala per remoure les begudes. Un altre dels avantatges que presumeixen els seus creadors sobre aquests coberts comestibles és que la textura és agradable i que són resistents al fred i a la calor.