/

La cuina de Mallorca, protagonista a la San Sebastian Gastronomika

Els cuiners Miquel Gelabert, Jose Cortès, Cati Pons, Matias Provvidenti i Ricardo Rossi hi han participat amb tallers sobre el producte de l'illa

La cuina de Mallorca és una de les protagonistes de la San Sebastian Gastronomika, una cita en la qual hi participen els millors cuiners del món.

Es tracta d’un dels congressos internacionals del sector culinari més destacats, que s’ha celebrat del 2 al 5 d’octubre. El Kursaal és la seu d’aquesta trobada del més alt nivell, en la qual participen el producte i la tradició culinària de Mallorca amb un programa complet de degustació. Tot, a càrrec de xefs de l’Associació de Cuiners Afincats a les Illes Balears (ASCAIB), com ara José Cortès, el seu president, Cati Pons, Miquel Gelabert, Matias Provvidenti i Ricardo Rossi.

La participació de Mallorca està coordinada pel Departament de Promoció Turística del Consell de Mallorca, encapçalat per Lucía Escribano. A més dels cuiners, també hi participen també com a col·laboradors Ametlla+ de Mallorca, IGP Ametlla de Mallorca, 3 Caires, Destil·leries Jordi Perelló, Flor de Sal, DO Binissalem Mallorca, Vi de la Terra, DO Oli Mallorca, Consell Regulador IGP Ensaïmada de Mallorca, Agromallorca, DO Protegida Oliva de Mallorca, Pa d’Aquí forn i tradició, Quely i Consell Regulador IGP Sobrassada de Mallorca.

Els cuiners hi han preparat tasts de cuina mallorquina amb els quals han ofert elaboracions amb productes tradicionals i bàsics de la dieta de l’illa, com ara la tomàtiga de ramallet, figues, garroves, porcella negra, llampuga, sípia i gambes… entre d’altres.

El lema de la XXIV edició de San Sebastian Gastronomika és ‘United Kulinary’ i té per objectiu impulsar la capacitat que té la gastronomia d’unir cultures, i enguany té com a protagonista especial és la gastronomia del Regne Unit.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

 

Latest from Actualitat