L’historiador Felip Cirer ha escrit l’obra aquest clàssic de la cuina eivissenca

Unes 200 pàgines recullen la història del restaurant Ca n’Alfredo d’Eivissa. Aquesta fonda familiar, encapçalada per Joan Riera i Catalina Riera, celebra enguany el 84è aniversari.

Any rere any i gràcies a la seva bona cuina, s’ha convertit en tot un referent de la cuina eivissenca i les seves taules han donat bona vianda a persones anònimes i personatges famosos, que hi van perquè saben que allí hi menjaran bé.

L’autor de llibre és l’historiador Felip Cirer, director de l’Enciclopèdia d’Eivissa i Formentera, i durant l’obra es repassen l’origen de Ca n’Alfredo, els records de la família Riera, els il·lustres que l’han visitat, com també recull el testimoni de persones destacades de l’àmbit social, cultural i polític que hi han dinat o sopat. A més a més, el pròleg és del prestigiós cuiner basc Juan Mari Arzak. L’obra recull un bon grapat de receptes de plats salats i dolços que s’hi preparen, com els ossos amb col, el bullit de peix, la porcella, el sofrit pagès, entre altres, la gran majoria il·lustrats per la fotògrafa eivissenca Aisha Bonet. Catalina Riera, que s’ha encarregat de la cuina de Ca n’Alfredo, és l’autora de les receptes, “però no hi he posat quantitats -ha declarat- perquè jo cuino a la pagesa, és a dir, que no pes les coses sinó que ho faig a ull”, fet que demostra com té d’interioritzat l’ofici.

El llibre es va presentar el mes d’octubre a Eivissa, a Can Ventosa; mentre que el mes de desembre es va fer a Palma, al casal de Ca n’Oleo, tots dos actes amb un gran èxit de públic. El llibre ha estat editat per Mediterrània Edicions i té un preu de 25 euros.