/

L’Oli de Mallorca es reivindica com a regal

Els elaboradors de la denominació d’origen Oli de Mallorca va presentar dilluns l'oli novell de la campanya 2021, al Casal Solleric de Palma

Els elaboradors de la denominació d’origen Oli de Mallorca va presentar dilluns l’oli novell de la campanya 2021, al Casal Solleric de Palma.

Joan Mayol, president de la DO Oli de Mallorca, ha remarcat que darrera cada botella hi ha els olivicultors, els treballadors, tècnics… No solament hi ha oli d’oliva verge extra, també hi ha esforç, hi ha il·lusió, hi ha vida. Per això, en moments com ara les festes, els oliers estam ben satisfets de posar a l’abast dels nostres conciutadans el nostre oli novell, que no hauria de faltar a cap casa per trempar i cuinar. Una botella d’Oli de Mallorca és un gran regal, perquè no es buida en un dia, i mantindrà present la memòria del qui l’ha ofert durant moltes menjades: amb una ampolla es poden fer ben bé 50 pa amb olis.

Descens de la producció
D’altra banda, Mayol ha apuntat que “aquesta campanya 2021 finalment no ha resultat tan bona com s’esperava ja que no es pot dir blat fins que és al sac (ni oli  fins que no és a l’alfàbia): les ventades del mes d’octubre, una explosió demogràfica de mosca i unes pluges  tan esperades com inoportunes, varen tomar una part considerable de la collita, i ha reduït un 15%  la producció d’oli si la comparam amb la de 2020. Així han entrat a les tafones 3,7 milions de quilos d’oliva dels que s’han extret 574.000 litres d’oli d’oliva”.

Les vendes d’Oli de Mallorca representen un 2% del consum total d’oli d’oliva a les Illes Balears, per això remarca la necessitat d’informar millor, educar i crear més sinergies i complicitats amb el comerç i la restauració.

Per la seva part, Fernando Fernández, director general d’Agricultura del Govern Balear, ha recordat “que la celebració d’una nova anyada ha de servir per recordar l’esforç dels productors i elaboradors per mantenir activitats com és la producció l’oliera en situacions molt complicades permetent que a les nostres taules arribi oli d’oliva verge extra de qualitat”.

Quant al director insular de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local, Joan Font, ha posat en valor el paper dels productors en la conservació d’entorns com el de la Serra de Tramuntana, coincidint amb el regidor de Medi Ambient i Benestar Animal, Ramón Perpinyà en la importància del consum del producte local per potenciar l’economia local i recuperar l’activitat agrícola.

Per finalitzar la presentació, el pati del Casal Solleric ha acollit el tast dels diferents olis d’oliva verge extra sota el segell de qualitat a on els assistents han pogut comprovar que aquesta anyada 2021 ha resultat excel·lent amb olis d’oliva molt afruitats, d’aroma i gust elegant que els oliers presenten en monovarietal o en cupatge.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

*

code

 

Latest from Actualitat