/

Pesca denuncia embarcacions recreatives de Mallorca per pescar verderols en època de veda sense la talla mínima

No es pot pescar de l'1 de juliol fins al 15 de setembre i a Eivissa i Formentera el termini s'allarga fins al 30 de setembre

La Direcció General de Pesca i Medi Marí, de la Conselleria d’Agricultura, Pesca i Alimentació, ha denunciat diverses embarcacions recreatives a Mallorca per pescar verderols en època de veda i sense talla mínima. El servei d’inspecció pesquera va obrir els expedients de denúncia després d’unes inspeccions rutinàries als ports del Migjorn de l’illa.

En tots els casos denunciats, els pescadors recreatius havien capturat verderols amb una mida inferior als 30 centímetres i no n’havien tallat la cua, que és obligatori en aquest tipus d’espècies de valor comercial.

La veda del verderol, per exemplars de menys de 30 centímetres, està compresa entre l’1 de juliol i el 15 de setembre. A més, en el cas d’Eivissa i Formentera, en aigües interiors i fins a 6 milles nàutiques de la costa, el període de veda s’estén fins al 30 de setembre. El marcatge és obligatori en aquesta espècie de valor comercial. La marca consisteix en un tall al lòbul inferior de l’aleta caudal del peix (situada a la cua d’un animal nedador) que s’ha de fer abans de desembarcar en el cas de pesca des d’embarcació, o tot d’una que s’hagi capturat, en el cas de pesca des de terra o pesca submarina. Són també espècies de valor comercial, entre d’altres, el gall, el cap-roig i el déntol.

Segons la Llei 6/2013, de 7 de novembre, de pesca marítima, marisqueig i aqüicultura a les Illes Balears, es considera infracció greu exercir la pesca recreativa d’espècies no permeses o en fons prohibits o en zones o èpoques vedades i capturar espècies de talla o pes inferior als que s’estableixin reglamentàriament. Aquestes infraccions poden comportar una sanció de fins a 30.000 euros.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

 

Latest from Actualitat