/

Ricardo Rossi, guanya el campionat de millor plat amb peix descartable

Ha guanyat amb una recepta de besuc amb cream de sípia i crema de sobrassada

La fira Horeca va organitzar diversos concursos de cuina, com ara el de pizza gourmet i el de tàrtar. Tots serviren per demostrar el talent dels cuiners i de les cuineres que fan feina a Mallorca.

Un d’aquests és Ricardo Rossi, xef de l’hotel Valldemossa, que va guanyar el primer campionat de millor elaboració amb peix descartable, una cita organitzada i patrocinada per la Direcció General de Polítiques per a la Sobirania Alimentària del Govern de les Illes Balears.

Rossi va conquerir el jurat, entre el qual hi havia Álvaro Salazar (dues estrelles Michelin amb Voro), amb una recepta d’un besuc acompanyat d’una crema de sèpia i sobrassada. El campionat es va celebrar el 7 de febrer i va reunir sis xefs per intentar trobar la millor elaboració al peix descartable, que sovint es rebutja perquè és difícil de cuinar o perquè té un valor comercial baix. Els participants varen ser el guanyador, Ricardo Rossi, Germán Muñoz, Cristian Rivera, Aitor Villagran, Alexander Quiñones i Bernat Reinés.

Entre els peixos triats per elaborar el plat varen ser la morena, el besuc i el congre. El concurs ‘Millor elaboració de peix descartable’ tendrà una segona fase en la qual hi participaran les tres persones guanyadores dels concursos que es faran a Menorca, Eivissa i Formentera i la que s’acaba de celebrar, Mallorca.  les tres illes amb una final el mes d’abril a Mallorca.

La consellera d’Agricultura, Mae de la Concha, ha ressaltat l’obstinació des de la seva conselleria que el producte local estigui en tots els restaurants, hotels i serveis públics perquè hi hagi un menjar de qualitat i de proximitat, per la qual cosa aquest tipus d’iniciatives són idònies. També ha posat l’accent en el tema del peix ja que en tenir una flota pesquera petita a Balears, amb moltes restriccions des de la Unió Europea, i que tot el peix que es recull ha de ser aprofitable.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

 

Latest from Actualitat