El municipi de Santanyí destaca pel seu paisatge, pel caràcter amable de la seva gent, per les cales d’aigües cristal·lines, però també pels seus mercats. De fet, visitar Santanyí i passejar pels seus mercats és una bona manera de complementar un dia a la platja, descobrir els racons més bells del municipi i canviar d’aires amb els amics i la família.

Cada una de les poblacions de Santanyí ofereix un dia a la setmana tot un ventall de propostes, des d’artesania fins a aliments frescos per assaborir. Tot un món de colors i d’oportunitats al vostre abast.

Mercat de Santanyí

És el més popular. S’ubica al centre de la vila dos dies a la setmana, al matí. Concretament els dimecres i els dissabtes. Hi trobareu més de 150 parades amb la millor fruita, verdura de la zona; un producte fresc fruit dels horts de la zona; a més de complements artesanals, plantes i ramells i molts oportunitats que us serviran d’excusa per passejar per l’hermós centre de Santanyí. Un espai que té la Plaça Major i els carrers adjacents com a punts neuràlgics que atreuen centenars de visitants, turistes per gaudir de bons productes i d’un entorn únic, com també dels residents i veïnats dels altres pobles perquè el mercat de Santanyí un lloc on fer compres, però també una bona oportunitat per trobar coneguts i posar-se al dia de l’actualitat del poble.

És especialment recomanable fer-hi una volta per trobar-hi els millors productes illencs, com ara el formatge, la sobrassada… Però també hi trobareu sabó, artesania, roba, calçat, etc.

A banda del mercat de Santanyí, hi ha altres mercats especialitzats:

Mercat de Cala Egos

L’artesania és el tema central del Mercat de Cala Egos. Es tracta d’un mercat nocturn que se celebra cada dijous a l’Avinguda sa Marina, entre les 18 i les 23.30 hores. Joies, regals, obres d’art són alguna de les propostes que hi podeu trobar.

Mercat de Cala d’Or

Visitar el Mercat de Cala d’Or és un altre pla rodó per complementar un sopar o un passeig per aquest bell poble de Santanyí. Cada diumenge, de 19 a 23 hores, la Plaça Costa s’omple de paradetes que acullen nombroses, diverses i sorprenents peces d’artesania, tot un ventall de propostes per trobar el regal idoni per a un mateix o per a les persones que més estimau.

Mercat de Portopetro

Les fruites, les verdures i l’artesania són els reclams del Mercat de Portopetro, que se celebra cada divendres horabaixa.

Plenum Organis Festival

A més a més, coincidint amb els dies de mercat, els dimecres i dissabtes podreu gaudir dels concerts programats en el marc del festival de música d’orgue de Santanyí Plenum Organis Festival. La cita es va inaugurar el 5 de maig amb un concert de Francesca Suau Artigues, i des d’aleshores destacables organistes han format part del programa, com ara Antoni Balaguer, Miquel Bennàssar, entre d’altres. Podeu consultar tota la programació, amb horaris i dies de concert, al Facebook Orgue Jordi Bosch Santanyí.