/

Tornen els Wine Days amb un programa ben complet

Tasts de vins, rutes en bicicleta i cuina en directe són algunes de les activitats proposades per la DO Binissalem

La denominació d’origen Binissalem – Mallorca acaba de presentar el programa d’activitats dels Wine Days 2023. Es tracta d’una proposta que té com a fil conductor la vinya i el vi a través d’activitats variades relacionades amb l’art, la música, la relaxació, la gastronomia, el patrimoni, les tradicions, el senderisme, el paisatge, entre d’altres.

Els Wine Days d’enguany arriben a la 10a edició i tendran lloc del 12 al 21 de maigJosep Lluís Roses, president del consell regulador de la denominació d’origen (CRDO) Binissalem ha recordat la periodista Lourdes Picó, qui va idear aquest esdeveniment quan era presidenta d’aquesta entitat. També ha agraït el suport rebut per les institucions del Govern, del Consell i dels ajuntaments de la comarca, com també de tots els col·laboradors que fan possible aquest esdeveniment.

Festa Wine Days

D’altra banda, Marga Amat, directora tècnica del CRDO Binissalem, ha presentat el programa d’activitats, que ofereix un ampli ventall de possibilitats per gaudir de la vinya i del vi realitzant activitats diverses amb parella, amb amics o amb família…, tant per a residents com per a visitants. Entre les activitats proposades hi ha la Festa Wine Days amb vi, cuina i música al Claustre de Sant Francesc de Palma, que tendrà la participació de 10 cellers de la DO Binissalem: José L. Ferrer, Jaume de Puntiró, Vins Nadal, Vinyes i Vins Ca Sa Padrina, Can Ramis, Vinya Taujana, Sebastià Pastor, Can Verdura Viticultors, Santa Catarina i Can Fumat. Serà el 12 de maig, de 18.30 a 22.30 hores. El preu de l’entrada és de 6 euros i inclou la copa i tres degustacions de vi. Els cuiners que hi participaran i les tapes que hi oferiran (a 5 euros cada una) són:

  • Cati Pons: arròs integral i arròs salvatge amb Sobrassada de Mallorca IGP, Formatge Maó- Menorca i Ametlla de Mallorca IGP.
  • Igor Rodríguez: brioix, salmó marinat, mango i salsa d’Ametlla torrada de Mallorca IGP.
  • Andreu Benítez: escabetx de pastanaga i taronja amb Oli de Mallorca DO, amb tàrtar de cerviola.
  • José Cortès: ensaïmada de Mallorca IGP amb pebres torrats, bacallà confitat amb Oli de Mallorca DO i Sobrassada de Mallorca IGP amb mel.

Un gran ventall d’actes

També s’ha previst activitats relacionades amb el paisatge i l’esport, com ara rutes en bicicleta elèctrica per les vinyes i la V Marxa Nòrdica per Santa Eugènia, relaxació i tast de vi, visites teatralitzades a cellers i la projecció de la pel·lícula Sideways.

A més, s’han organitzat maridatges, tallers i showcookings a diferents cellers i espais amb la cuinera Cati Pons, el cuiner Kike Martí i l’experta en flors comestibles Carmen Pérez. També hi haurà poesia i art, i música en directe de Minimal Fusion, Fil de Blues, Moonkey Doo i Barrilete Cósmico

La consellera d’Agricultura, Mae de la Concha, ha donat l’enhorabona pel projecte i posant en valor el patrimoni de l’interior de Mallorca, i n’ha destacat la seva bellesa i riquesa: “el vi és un aliment i un acompanyant que forma part de la cultura mediterrània i Wine Days cerca això, crear sinèrgies i posar en valor el patrimoni de la comarca”.

El programa d’activitats Wine Days 2023 està disponible al web www.winedaysmallorca.com on es poden fer les reserves i inscripcions a les activitats.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

 

Latest from Actualitat