Xesc Reina, mestre xarcuter de Can Company, ha guanyat un dels premis de la II edició dels premis Gastroactitud per atrevir-se a innovar en l’elaboració de sobrassades. Els premis es van celebrar el 5 de juny al terrat de l’hotel NH Collection Suècia de Madrid. L’acte va comptar amb el cuiner biscaí Eneko Atxa, del restaurant Azurmendi amb tres estrelles Michelin, com a padrí dels premiats.

Durant el lliurament de premis també van ser guardonats 9 artesans més, premiats per la tasca de conservació i innovació de productes gastronòmics de qualitat i per contribuir a la conservació del medi rural i del medi ambient. Tots els premiats van rebre un plat de ceràmica dissenyat per l’artista Pedro León del taller Arte Hoy.

Reinventar la sobrassada tradicional

Xesc Reina, de la mà de Can Company, ha aconseguit reinventar la sobrassada tradicional gràcies a la seva passió i innovació. En plena etapa de maduresa professional, Xesc Reina aposta per l’empresa mallorquina Can Company, dedicada a la producció, transformació de cereal i producció de porc negre mallorquí des de fa més de 50 anys. Amb la seva aliança s’atreveixen a crear meravelloses combinacions per tal d’elevar els embotits aptes per paladars gourmet.

Avui dia, Can Company i Xesc Reina ofereixen la Sobrasadería de Can Company amb un ampli ventall de sobrassades diferents que no deixen indiferent a ningú: amb formatge blau, amb formatge menorquí, amb curri i fins i tot amb xocolata. Productes reinventats per sorprendre el paladar.