El Consell de Mallorca ha organitzat la Jornada gastronòmica de la Serra de Tramuntana: De la terra a la cuina, amb l’objectiu de promocionar els productes amb Distintiu Serra de Tramuntana, acompanyats de xefs de l’illa ben reconeguts.
L’esdeveniment tindrà lloc a la finca pública de Galatzó el dissabte 29 de març amb l’objectiu de posar en valor i donar a conèixer la cultura gastronòmica i els productes locals que ja disposen del Distintiu Serra de Tramuntana.
Amb aquesta finalitat s’han programat durant tot el dematí diverses activitats: una fireta de productes, una visita guiada a les cases de Galatzó (la visita és gratuïta, però és imprencindible reservar plaça aquí) i a l’hort de la Fundació Esment per veure’n el patrimoni natural i etnològic vinculat a l’agricultura, la projecció d’audiovisuals sobre la producció agrícola a la Serra i un concurs de receptes tradicionals en el qual els assistents podran participar amb les seves propostes.
Durant la jornada es nomenaran ambaixadors del producte Serra de Tramuntana alguns dels xefs mallorquins més reconeguts, pel seu compromís amb la cultura i la gastronomia local, i amb la voluntat que contribueixin a visibilitzar els productes de la Serra i la importància de consumir-los.
La jornada finalitzarà amb un dinar popular organitzat per Tramuntana XXI, amb el tradicional arròs de carboner, elaborat per la xef Cati Pons, guanyadora del millor arròs d’Espanya amb aquesta recepta de la Serra de Tramuntana l’any 2018. El dinar té el suport de Font Sorda i de Vinyes Mortitx, ambdues empreses amb Distintiu Serra de Tramuntana. Us hi podeu apuntar en aquest enllaç, el preu és de 10 euros.
A la presentació de la jornada, celebrada el divendres 14 de març, hi varen assistir el conseller de Presidència, Antoni Fuster, el director insular de Serra de Tramuntana, Antoni Solivellas, el gerent del Consorci Serra de Tramuntana, Lluís Vallcaneras, i el president de Tramuntana XXI, Joe Holles.
Per a Fuster, aquesta jornada representa „l’impuls definitiu que el Consell de Mallorca vol donar als productes de la Serra de Tramuntana; productes de proximitat que transmeten l’essència d’una manera de fer, respectuosa amb el medi ambient i basada en l’esforç i la saviesa dels nostres avantpassats“.
El programa complet es pot consultar en aquest enllaç. Per al dinar i per la visita guiada, és imprescindible fer la inscripció en aquest enllaç.
Programa de la Jornada gastronòmica de la Serra de Tramuntana: De la terra a la cuina
D’11 a 13 hores
MERCADET DE PRODUCTE LOCAL
Tastet i punt de venda de productes amb Distintiu Serra de Tramuntana Patrimoni Mundial (Formatges Sa Cabreta, Cooperativa Agrícola de Sóller, celler Terra IóN i SONMO). Punt de venda amb productes de l’hort de Galatzó, gestionat per Esment.
D’11 a 13 hores
PROJECCIÓ D’AUDIOVISUALS
Projecció del documental “Serra és femení”, sobre dones i oficis de muntanya. Projecció d’audiovisuals sobre el Distintiu Serra de Tramuntana i la finca pública de Galatzó.
D’11 a 13 hores
CONCURS LA CUINA DE LA SERRA
Espai participatiu La cuina de la Serra: receptes amb productes locals. Comparteix la teva recepta per escrit i guanya un lot de productes Distintiu Serra de Tramuntana.
D’11.30 a 12.30 hores
VISITA GUIADA CASES DE GALATZÓ
Visita guiada per la possessió, el molí i l’hort de la finca pública de Galatzó.
Amb inscripció prèvia a TicketIb.
13 hores
ACTE INSTITUCIONAL
Reconeixement als/les xefs assistents com a Ambaixadors del Producte de la Serra de Tramuntana. Lliurament del premi del concurs “La cuina de la Serra: receptes amb productes locals.
A les 13.30 hores
DINAR POPULAR
Dinar d’arròs de carboner elaborat per la xef Cati Pons d’Els Fogons de Plaça. Preu: 10 €. Organitza Tramuntana XXI.
Amb inscripció prèvia a TicketIb.-
L’aparcament a la finca és limitat. Per aquest motiu us animam a arribar-hi caminant des del Capdellà. És una passejada senzilla d’uns 45 minuts de duració. Si vols anar en grup acompanyat per l’associació Tramuntana XXI envia un missatge a <info@tramuntanaXXI.com>