Bunyols de carabassa

Ingredients
Ingredients per a uns 15-18 bunyols:
400 de carabassa torrada
200 g (aproximadament) de farina*
25 g de llevat fresc de forner
Un dit d’aigua per desfer el llevat
1 litre/1,5 l d’oli de girasol per fregir
Sucre per sucar els bunyols
*Normalment s’acostuma a posar “aproximadament” el doble de carabassa torrada que de farina. Per tant, si en necessites fer més, calcula la farina d’aquesta manera. (Sempre serà aproximat, ja que dependrà de la farina i de l’aigua que tinga la carabassa. En estos casos el que s’acostuma a dir és „farina, la que admeta“, expressió molt utilitzada quan es fan masses).
Estris: safata de forn per a torrar la carabassa, bol gran per fer la barreja, forquilla, tasseta per desfer el llevat, bol per la farina.

Per fregir: bol amb aigua per mullar-nos les mans, paella fonda per a fregir-los, pal de broqueta, escumadora, escorredor perquè deixen anar l’oli, opcional: bunyolera per fer-los amb una forma més perfecta.

Elaboració
1.- Si no no tens la carabassa torrada, torra-la amb antelació. Calcula que la carabassa et tardarà mínim una hora per torrar, per tant tingues-ho en compte a l’hora de planificar-te. La pots fer fins i tot el dia d’abans. Si vols, segueix les instruccions aquí.

Hi ha molts que en compte de torrar-la, la bullen i es triga una mica menys. A mi m’agrada més torrar-la perquè així si en sobra, ens la mengem amb sucre. Si decideixes bullir-la, cola-la bé.

2.- Trau-li les llavors i la pell i posa la polpa de la carabassa torrada en un bol gran. Xafa-la amb una forquilla. Perquè puge la massa més ràpid, posa-la un minutet al microones, que estiga tèbia però no cremant.

3.- Desfés el llevat amb una miqueta d’aigua tèbia i uneix a la carabassa.

4.- En un bol apart, pesa la farina (la meitat en pes que de carabassa). Vés afegint la farina de mica en mica mentres vas remenant la massa amb la mà o una espàtula. Pasta fins que tingues una massa suau.

5.- Tapa el bol amb un drap i deixa reposar de 20 a 40 minuts. (nosaltres avui per exemple l’hem pastat just abans de posar-nos a dinar i l’hem deixada l’estoneta mentre dinàvem).
Veuràs que a la pasta li han eixit uns foradets menuts.

6 .-Desprès d’este temps, prepara’t per fregir-los. Necessitaràs un bol amb aigua per mullar-te les mans i no se t’enganxe la massa, una paella amb molt d’oli per fregir i un colador per anar posant els bunyols que vas traient.

7.- Fes els bunyols: Posa a calfar una paella amb bastant oli. Quan estiga ben calent mulla’t les mans.
Amb una mà, agafa una mica de pasta, estreny-la de forma que la pasta surta en forma de bola pel forat del dit gros amb l’índex. Amb l’altra mà, fes-li el forat amb el polze i l’índex o el dit del mig i tira el bunyol a l’oli ben calent. Repeteix l’operació amb tot els bunyols.

8.- Amb l’ajuda d’un palet de broqueta, vés girant-los perquè es fagen per les dues bandes.

9.- Quan estiguen morenets, trau-los a l’escorredor perquè deixen anar l’oli.

Degustació: els bunyols se solen menjar sucant-los en sucre. També són molt bons amb una xocolata desfeta. Tot i que a nosaltres ens agrada menjar-los tebis, també es poden menjar freds encara que es notaria més l’oli.
Calcula 3-4 bunyols màxim per persona, estan molt bons però de lleugers, no en són massa!!

Nota: no passa res si t’ixen un poc “deformats”, estaran igual de bons!!

Temps total: amb la carabassa torrada 3 minuts de pastat + 20-40 minuts + 5 minuts de fregir

Bon profit!!

Schreibe einen Kommentar

Your email address will not be published.