Leider ist der Eintrag nur auf Katalanisch, Amerikanisches Englisch und Europäisches Spanisch verfügbar. Der Inhalt wird in der Standard-Sprache dieser Website angezeigt. Sie können einen Link anklicken, um zu einer anderen verfügbaren Sprache zu wechseln.

Recepta guanyadora del Concurs de Tap de Cortí de l’Escola d’Hoteleria de les Illes Balears

Ingredients:
Per a 3 persones

Per al canó:

  • 6 rectangles de pasta filou de 14×6 cm
  • 50 g nata líquida
  • 30 g de sucre
  • 1/2 cullerada d’oli d’oliva

Per al farcit:

  • 115 g de sucre
  • 50 g de polpa de tap de cortí
  • 100 g d’aigua.
  • 3 blancs d’ou

Per al gelat. Pes mescla en fred:
Ficau en un recipient apte per encalentir:
822 g de llet sencera
256 g de crema (nata) 35%.
……………………….
Afegiu-hi en fred i remenant amb una batedora manual:
126 g de llet en pols descremada
370 g de dextrosa
——————-

Afegiu a partir de 40º:

16 g neutre per a cremes
10 g de sal
………………….
El conjunt s’eleva fins a 85º i després es deixa refredar. En arribar als 4º s’hi afegeix:
400 g de tap de cortí capolat i passat pel colador.
Deixau-lo madurar i posau-lo refredar.

Elaboració:

Per al canó: Estirau la pasta empastifada amb un pinzell de la barreja de nata i sucre. Quan la pasta estigui humida, enrotllau-la sobre un con metàl·lic donant-li aquesta forma. Enfornau-la a 180º durant 10 minuts aproximadament fins que quedi daurada. Pintau els cons amb l’oli i desemmotllarau-los.

Per al farcit: Mesclau l’aigua amb la polpa de tap de cortí. Donau-li un bull i filtrau-la. A aquest suc se li afegeix sucre. Es remou i es posa a bullir fins que adquireix una temperatura de 120º. A part, muntau les clares amb la resta del sucre a punt de neu i, sense deixar de batre, hi afegiu en forma de fil la barreja anterior. Continuau batent fins que es refredi. Reservau-ho.

Presentació: ompliu els canons amb la crema de tap de cortí, intercalant-hi alguns trossets que quedin del filtrat de la polpa. Al costat, col·locau-hi una bolleta de gelat de tap de cortí.